Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin hidroelektrik santrallerle ilgili yazdığı yazıda kullandığı hakaret dolu ifadelere Başbakan Erdoğan sert tepki gösterdi.

Dün akşam Köşk'teki resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Oktay Ekşi'nin bugünkü yazısını okudunuz mu?" diye sorduktan sonra "Eğer gazetecilik buysa ben bu zihniyetle mücadele etmem, savaşırım. Gereğini yapacağız zaten, göreceksiniz. Benim ve bakan arkadaşlarımızın yazıda isimlerimizi kullanarak 'Bunlar afedersiniz anasını bile satan zihniyet' ifadesini kullandı" HES'le ilgili yazıların taraflı yazıldığını söyleyen Erdoğan, "Orayı görse böyle yazmazdı. Gördüğüne de inanmıyorum zaten" dedi.

"AK PARTİLİLER'DEN OKTAY EKŞİ PROTESTOSU"

Hürriyet'in internet sitesinde "Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz." cümlesiyle biten yazısı, taşra baskısında "Bu zihniyet analarını da satar" ifadesiyle yayınlanmış, bu ifade daha sonra gazetenin baskısından da çıkartılmıştı.

Oktay Ekşi'nin yazısına bir tepki de bugün AK Parti İstanbul İl Başkanlığından geldi. Bugün saat 15'te Hürriyet gazetesi önünde Gençlik kollarıyla birlikte bir açıklama yapılacağı açıklandı. İşte o açıklama:

OKTAY EKŞİ'Yİ KINIYORUZ

Hürriyet Gazetesi baş yazarı Oktay EKŞİ'nin geçtiğimiz gün yazdığı köşe yazısında Genel Başkanımız ve Başbakanımızı, Bakanlarımızı ve AK Parti mensuplarını hedef alarak kullanmış olduğu, basın meslek ilkeleriyle bağdaşmayan; hakaret içeren ifadelerini kınamak ve tepkimizi göstermek üzere AK Parti İstanbul İl Geçlik Kollarımız ile birlikte Hürriyet binası önünde basın açıklaması yapılacaktır.