Televizyondaki bir alt yazıdan arkadaş olduğu genç için İstanbul'dan Adana'ya gelen 27 yaşındaki genç kadın, bir fuhuş çetesinin eline düştü. Polis, genç kadına işkenceyle fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 1'i kadın 5 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan genç kadın, "Genç kızlar evden kaçmasın, annesinin sözünü dinlesin." dedi.

Babasını yıllar önce kaybeden ve iki evlilik yaptıktan sonra boşanan 2 çocuk annesi F.A., annesi N.A. (51) ile birlikte yaşadığı İstanbul'da, bir televizyon kanalında 'Adanalı T.' isimli biriyle tanıştığını ifade etti. F.A., başından geçenleri anlattı.

Televizyonda şarkı dinlerken geçen, 'Ben Adanalı bir gencim, arkadaş arıyorum telefon numaram bu.' isimli alt yazıdan T.'yi arayıp arkadaş olduğunu belirten F.A., bir süre telefonda görüştükten sonra annesiyle tartıştı, ardından, T.'yi arayıp 16 Temmuz'da evden kaçtı. Anne N.A. ise kızının kaybolduğunu düşünüp İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yaptı. F.A. ise televizyondan tanıştığı Adanalı arkadaşının yanına geldi.

Bir süre T. ile birlikte olan F.A., Yumurtalık'ta terkedilince Ş.Ş. (39) isimli bir kadınla tanıştı. İddialara göre, F.A.'yı, Ş.Ş., M.D. (69), R.Y. (41), Z.H. (35) ve E.A. (48) Adana, Yumurtalık, Ceyhan ve civar ilçelerde zorla fuhuş yaptırdı. Fuhuş yapmayınca vücudunun çeşitli yerlerinde sigara söndürülen, sopa ve kemerle işkenceye uğrayan F.A., 26 Ekim günü bulunduğu yerden kaçtı.

Yumurtalık'tan Adana'ya kaçan genç kadın, 5 Ocak Polis Merkezi'ne sığınarak yardım istedi. Polis, genç kadının kendisine fuhuş yaptırıldığını söylemesi üzerine harekete geçti. Emniyet Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, genç kadının ifadesi üzerine 5 kişiyi gözaltına aldı.

F.A. bir televizyon kanalında yayınlanan alt yazının hayatını mahvettiğini, televizyonda yayınlanan arkadaşlık alt yazısıyla hayatının karardığını söyledi. Kendisine işkence yapıldığını belirten genç kadın, "Genç kızlar annesinin babasının sözünü dinlesin. Evden kaçıp benim durumuma düşmesinler. Ben annemin sözünü dinlemedim bu hale geldim. Özgürlük istediğim için, değişik mekanlar, insanlar ve zengin olmak için evden kaçtım. Halim ortada." dedi.

Gözaltına alınan 1'i kadın 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Genç kadını erkeklere zorla pazarladığı ileri sürülen Ş.Ş., adliyeye sevk edilirken gazetecileri görünce fenalık geçirdi. Bir süre polise direnen kadın yere yatarak zorluk çıkardı.

Bu arada, F.A.'yı Adana'ya getiren T. ve genç kadını Adana ve Mersin'in ilçelerinde pazarladıkları ileri sürülen 2 kişi daha aranıyor.

(resim temsilidir)