Amerikalı yetkililer, Yemen'den ABD'ye kargo uçaklarıyla sokulmak istenen şüpheli paketlerin, bir terör saldırısı planının parçası olup olmadığını araştırıyor.
Amerikan basınında yer alan haberlerde, paketlerin Chicago'daki dini mekanlara gönderildiği bildirilirken, CNN'in haberine göre, Amerikalı yetkililer, gelişmelerin arkasında Yemen'deki Arap yarımadası El Kaidesi'nin bulunduğunu tahmin ediyor.

Bir yetkili, şüpheli paketlerin terörizmle olası bir bağının araştırıldığını belirterek, "Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz" ifadesini kullandı. Bir diğer yetkili de şüpheli paketler gönderilmesinin, bir saldırıya hazırlık olarak, güvenlik önlemlerinin test edilmesi amacını taşıyabileceğini belirtti.

Beyaz Saray, Londra ve Dubai'de şüpheli paketlere rastlanmasının ardından, ABD Başkanı Barack Obama'nın, ulusal güvenlik yetkililerince, "potansiyel bir terörist tehdit"e dair uyarıldığını bildirdi.

Beyaz Saray açıklamasına göre, Obama, Amerikan istihbarat ve güvenlik birimleri ile İç Güvenlik Bakanlığına, Amerikan halkının güvenliği için gerekli adımları atmaları ve paketlerin bir terör saldırısı planının parçası olup olmadığını araştırmaları talimatını verdi.

Federal Soruşturma Bürosu'nun Chicago'daki sözcüsü Ross Rise, iki paketin Chicago'daki dini mekanlara gönderildiği bilgisini verirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de bu mekanlardan birinin bir sinagog olduğunu kaydetti.
Bu arada Emirates havayollarıyla Dubai'den New York'a gelmekte olan ve Yemen'den yollanan paketi de taşıyan uçağın Amerikalı güvenlik birimlerince karşılanacağı bildirildi.

Uçağa New York John F.Kennedy Havaalanına inişinde, Amerikan savaş jetlerinin eskortluk edeceği belirtildi.
FBI sözcüsü Richard Kolko, alınan bu önlemin nedeninin, uçakta Yemen'den gelen kargonun bulunması olduğunu, kargoyla ya da uçuşla ilgili bilinen bir tehdidin bulunmadığını söyledi