CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 87. yılı kutlamaları kapsamında Bağdat Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Nur Serter ve Algan Hacaloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Suadiye ışıklarda başlayan ve Göztepe ışıklarda son bulan yürüyüşte, otobüs üstünden konuşan Kılıçdaroğlu, burada halkı selamlayarak "Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet temel kültürdür' sözlerini hatırlatarak, ''Mustafa Kemal Atatürk, bir şey daha söylemişti. 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesi' demişti. Biz de tüm yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Özgürce cumhuriyet kutlamalarını izleyeceğiz. Tüm yurttaşlarımızı kucaklamanın ötesinde, onların sorunlarına eğilip sorunlarını çözmek için inançla ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Kafamızdaki kalıpları kırıp, korku imparatorluğunu yıkacağız'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, ''İzmir, Diyarbakır, Hakkari, Trabzon, Rize, Samsun, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Sivas, Zonguldak, Hatay, 81 il, biz Türkiye'yiz. Biz cumhuriyetiz. Bizi kimse bölemez. En büyük güç biziz. Biz halkız, yaşasın cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal. Beraber, sonuna kadar, aydınlığa kadar bir yürek yürüyeceğiz'' şeklinde konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, işinden atıldığı ve sendikalı olmak için bu gece açlık grevine başlayan Türkan Albayrak'ı ziyarete gideceğini belirterek, ''Dedim ya, Mustafa Kemal ne demişti, 'Cumhuriyet biraz da kimsesizlerin kimsesidir'. CHP olarak Türkan kardeşimize gideceğiz ve diyeceğiz ki, Mustafa Kemal'in cumhuriyeti var, sen kimsesiz değilsin. Arkanda koca bir ordu var diyeceğiz, halkın ordusu var diyeceğiz'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dediler ki, Ankara mı, İstanbul mu, halkın arası mı? Evet dedim halka gideceğim, halkla beraber cumhuriyeti kutlayacağım. Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet aydınlıktır. Cumhuriyet kadın erkek eşitliği demektir. Karanlıklarla savaşmak demektir. Cumhuriyeti bize armağan ettiler ve o bayramı 87 yıldır coşkuyla kutluyoruz. Hepinizin bayramı kutlu olsun."
Kutlamalar kapsamında Kadıköy Belediyesi vatandaşlara 40 bin Atatürk posteri ile 40 bin adet Türk bayrağı dağıttı. Yürüyüşte, ayrıca havaifişek gösterisi yapıldı.