Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla TBMM'de kutlamaları kabul etti.

Cumhuriyet'in ilanının 87. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından karşılandı. Kutlamaları kabule Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kabine üyeleri, kuvvet komutanları diğer askeri yetkililer, yabancı misyon şefleri ve bürokratlar katıldı.

Cumhurbaşkanı'nın kutlamaları kabulü için protokol salonuna önce MHP Genel Başkanı Bahçeli geldi. Bahçeli'nin ardından Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu salona girdi. Liderlerin tokalaşmadıkları ve birbirlerine selam vermedikleri gözlendi. Kabulün başlamasını bekleyen liderler arasında hiçbir sohbet de yaşanmadı. Başbakan Erdoğan, yanında bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner'le kısa bir süre sohbet ederken, protokol salonunda yan yana bekleyen Kılıçdaroğlu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da bakışlarını birbirlerinden kaçırmaları dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, törende protokolde bulunanlarla tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Bayramlaşmaya BDP adına sadece Muş Milletvekili Nuri Yaman katıldı. HSYK'nın yeni Başkanvekili Ahmet Hamsici de kutlamaları kabule katılarak Cumhurbaşkanı Gül'le tokalaştı. Kabule İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi de katıldı. Kabule katılan askeri erkan arasında adı Ergenekon soruşturmasına karışan EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de yer aldı.

Kabulün sonunda Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Gül, "Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramlarımızdan biridir. Bütün milletimizin, Türkiye içindeki, Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımızın, herkesin Bayramını kutluyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Gül, doğum gününü kutlayan gazetecilere de teşekkür etti.