Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında namağlup lider Bursa, şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen F.Bahçe'yi konuk ediyor..

Galatasaray beraberliğiyle tökezleyen Fenerbahçe, namağlup lider Bursaspor'a konuk oluyor...

Fenerbahçe, 10. haftanın açılış maçında Bursaspor karşısında galibiyet arayacak. Bursa Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek.

Moralli Timsah

Geçtiğimiz haftayı 5-1'lik Ankaragücü galibiyetiyle kapatan Bursaspor'da moraller yerine geldi. Ali Tandoğan ve Insua'nın sakatlıkları keyifleri kaçırsa da takım olarak pek sorun yaşamadılar. İyi top kullanan bir ekip olan yeşil-beyazlılar, iç sahada şu ana kadar sadece iki puan kaybettiler. Turgay'ın son haftalarda yükselen performansı gol yollarındaki etkinliklerini artırıyor. Lugano'dan yoksun çıkacak bir Fenerbahçe'yi yenme ihtimalleri oldukça yüksek.

Derbi gazisi Fener

Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, hem taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı hem de kadrosunun en önemli oyuncularını kaybetti. Lugano'nun sarı kart cezalısı olması savunmada dengeleri alt üst etmeye yetecek.

Niang ve Dia'nın sakatlıkları ise gol yollarında etkisiz kalacaklarının en önemli işareti. Fenerbahçe'nin paslı ve hızlı oynayan bir takım olmasında en önemli faktör Dia'nın driplingleriydi. Ancak Senegalli oyuncunun yokluğunda yine Alex'in eline bakan bir takım haline dönüşecekler.

Mehmet Topuz'u orta sahanın ortasına monte eden Aykut Kocaman, sağ çizgide Kazım'ı kullanabilir. Deplasmanlarda zorlanan Fenerbahçe'nin bu şartlar altında Atatürk Stadı'ndan üç puanla ayrılması çok zor görünüyor.

Bursaspor: Ivankov, Mustafa, Ömer, İbrahim, Vederson, Ergic, Hüseyin, Sercan, Batalla, Volkan, Turgay.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Yobo, Caner, Emre, Mehmet Topuz, Kazım, Alex, Stoch, Semih.

Hakem: Cüneyt Çakır