Dünyanın en büyük mimarı olarak kabul edilen Mimar Sinan vefatının 423. yılında Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fatih Belediyesi, Süleymaniye Camii avlusunda Cuma namazı sonrasında vatandaşlara etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı dağıttı. Kazanlarda 5000 kişilik hazırlanan etli pilav vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği etli pilavın yanında ayran ve paketler halinde baklava dağıtıldı. Vatandaşlara ikramlar bizzat Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından yapıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Osmanlı döneminde 3 kıtaya yayılan coğrafyada bıraktığı eserlerle günümüze kadar ulaşan büyük mimarın dehasının yurt içinde ve yurt dışında hala hayranlıkla izlendiğini söyledi. Başkan Demir, “Ecdadın torunları olarak onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkma gayreti içerisindeyiz. Medeniyetler yarışının günümüzdeki en büyük eserlerinde biri olan Süleymaniye Cami’ni kazandıran Mimar Sinan’ı gibi büyük değeri bir vesile ile hatırlamak, saygı ve minnetimizi sunmak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. ” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Pilav dağıtımı sırasında kös ve zillere vurmaya başlayan Fatih Belediyesi Mehteran bölüğü vatandaşlardan büyük alkış aldı. Fetih ve hücum marşlarında mehtere eşlik eden izleyiciler konseri ilgi ve coşku ile izlediler. Anma programına, Cuma Namazını Süleymaniye Cami’nde kılan Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de katıldı.