Yolda yürüyerek konuşan Yalçıntaş ve Balcı, polis kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Diğer şüphelilerin rüşvet parası olarak değerlendirilen çanta ve poşetleri taşıması da yine kameralarla takibe alındı.
Özgeçmişsiz kurucu üye
Bu arada Murat Yalçıntaş’ın adının soruşturmayla gündeme gelmesi, Ak Parti’nin internet sitesinde önemli bir eksiği de gösterdi. Ak Parti’nin 64 kişiden oluşan Kurucular Kurulu’nda Murat Yalçıntaş’ın özgeçmişi de fotoğrafı da bulunmuyor. Kurucuların Yalçıntaş hariç hepsinin özgeçmişi internet sitesinde yer alıyor. Yalçıntaş’ın yanı sıra iki kurucunun daha fotoğrafı bulunmuyor. Parti görevlileri, özgeçmişleri kurucuların hazırlayarak gönderdiğini, kendilerinin sadece siteye yükleme yaptıklarını belirterek, son olaylar üzerine siteden çıkarma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladılar.

Tutuklu sayısı 10’a yükseldi

SORUŞTURMA kapsamında polise teslim olan İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Abdullah Pehlivan, sevk edildiği
Nöbetçi Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Soruşturmadaki tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Hisarcıklıoğlu İTO’ya gidiyor

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın yargıda rüşvet operasyonu çerçevesinde, “Kamu rüşvet verir mi, cevap bunun içinde” değerlendirmesinin ardından bugün İTO yönetim kurulunu ziyaret edecek. İTO Başkanı Yalçıntaş, aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.