Etkileyici sesiyle kısa sürede dünyanın ilgisini toplayan Kudüs doğumlu Yasmin Levy, 3 Kasımda İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.                                                                                                                Sefarad müziğini, Endülüs flamenkosu, Ortadoğu ve Anadolu müzik geleneğiyle harmanlayan Levy,İzmir'de doğan ve sefarad kültürü araştırmalarının yanı sıra şarkı derleyiciliği de yapan babası sayesinde bu müzik kültürüyle küçük yaşında tanıştı.

Üç yıldır '' Bbc Dünya Müziği Ödülleri''ne aday gösterilen Levy, 2000 yılında çıkan ilk albümü ''Romance & Yasmin'' ve ikinci albümü ''La Juderia'' için Paraguay'dan İran'a kadar yayılan coğrafyadan müzisyenlerle çalıştı.

Levy, 3 Kasımda İstanbullular'a, 2009 yılında yayınladığı son albümü ''Sentir''den ve akıllara kazınan şarkılarından oluşan bir performans sergileyecek. Konser, Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da gerçekleşecek.

İngiltere'de müzik listelerine en üst sıradan girerek aylarca yerini koruyan Beverley Craven da Sirkeci Garı'nda İstanbullular ile buluşacak.

''Promise Me'' albümüyle dünya çapında kısa sürede adını duyuran ve bu başarısıyla 52 hafta liste başı olarak ulaşılması zor bir rekora imza atan İngiliz şarkıcı Craven, etkileyici sesi ve eşsiz piyano ritmleriyle 3 Kasımda sahne alacak.

-ŞEHİRDE TİYATRO-

Karmadrama ekibi, Şilili ozan Pablo Neruda'nın 1965-1973 yılları arasındaki önemli anılarını derleyerek sahneye taşıdı.

Yönetmen Kılıçoğlu'nun Damla Özen ile başrolünü paylaştığı Oyun, Karmadrama ekibinin Kuledibi'ndeki sahnesinde 30 Ekimde perdelerini açacak.

Richard Alfieri'nin yazdığı, Yücel Erten'in Türkçe'ye çevirdiği ''Altı Haftada Altı Dans Dersi'', 31 Ekimde Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

İlk kişisel sergisini gerçekleştiren Işıl Karaçor, kendine has fırça tekniğiyle, kendi dünyasının dinamiklerinden yola çıkarak ürettiği tablolarını 1 Kasımda sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Sergi, Çukurcuma'da bulunan Ak Galeri'de 11 Kasıma kadar gezilebilecek.

Romann Ramshorn'un, ''İn Metaformlar'' isimli fotoğraf sergisi, 2 Kasımda Sainte Pulcherie Fransız Lisesi Sanat Galerisi'nde açılacak.

Birçok ödülün de sahibi olan sanatçının sergisi, 27 Kasıma kadar Çarşamba günleri hariç her gün gezilebilecek. (