İstanbul, Bursa, İzmir ve Manisa'da kuvvetli sağanak beklenirken, hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Gece boyunca aralıklarla yağan yağmur nedeniyle kazalar meydana geldi. Araçlar su birikintileri yüzünden ilerlemekte zorlandı. İtfaiye ise su baskınlarına karşı gece boyu teyakkuzda kaldı.

İstanbul gece yağmura teslim oldu. Aralıklarla yağan yağmur yollarda su birikintilerine yol açtı. Sürücüler su birikintisi oluşan yollarda ilerlemekte zorlandı. Gece boyunca çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. İtfaiye ekipleri de su baskınlarına karşı teyekkuza geçti. Dün akşam saatlierinde ise yağmur İstanbul trafiğini felç etti.

Bursa'da ise etkili olan sağanak yağış sebebiyle çok sayıda evi su bastı, trafikte aksamalar yaşandı. Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini artırdı. Özellikle merkez Osmangazi ilçesine bağlı Hamitler, Güneştepe ile Uludağ eteğinde bulunan İvazpaşa, Alacahırka, Muradiye gibi semtlerde derelerden taşan sular evlere doldu.

İl il hava durumu için tıklayınız...

Gökdere, Setbaşı, Kaplıkaya derelerinden yola taşan sular sebebiyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşandı. Merkez Nilüfer ilçesinde ise Demirci deresi taştı. BUSKİ yetkilileri yollarda biriken suları temizlemek için gece boyunca çalışma yaptı.

Sağanak yağmur sebebiyle Misi Deresi'nin taşması sonucu 200 haneli Misi Köyü'nün şehirle bağlantısı kesildi. Bursa'da yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen şiddetli yağmurda da çok sayıda evi su basmıştı.

İki hafta önce taşan derenin perişan ettiği Alacahırka Mahallesi'nde yine endişeli saatler yaşansa da, bu kez korkulan olmadı. Dereden yükselen sular 80 yaşındaki Gülseren Tutuş'un evinin bahçesine doldu.

Arapşükrü Mahallesi Arap Şükrü Sokağı'nda ise içinde kimsenin bulunmadığı evin duvarı yıkıldı. Belediye ekipleri, gelen ihbarlara yetişmekte zorlanırken, polis ekipleri de tıkanan mazgalların açılmasına yardımcı oldu.

Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Pınar, Aşık ve Gür Sokak'ta ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, kendi imkanları ile evlerine dolan suyu dışarı atmaya çalıştılar. Gece boyunca yağan yağmur sabah saatlerinde etkisini artırırken, meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın aralıklarla gün boyu sürmesinin beklendiğini söylediler.

EGE VE MARMARA YAĞMURA TESLİM
İzmir'de de gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.

Sağanak nedeniyle polis ve itfaiyeye çok sayıda su baskını ihbarı yapılırken, yollarda biriken sulardan trafik de olumsuz etkilendi. Sürücülerin yağmur nedeniyle trafikte yavaş seyretmesinden dolayı yollarda yoğunluk yaşanırken, İzmirliler işyerlerine ve öğrenciler okullarına gitmekte zorlanıyor.

Bugün İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa'da kuvvetli sağanak beklenirken, hava sıcaklığının İzmir'de 21 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜN BEKLENEN SICAKLIKLAR
Öte yandan iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli, sabah Muğla, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara ile Antalya'nın Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, Marmara ve Ege'de 4 ila 6, Trakya'da 6 ila 8 derece olmak üzere batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif ara sıra orta, İstanbul Boğazı başta olmak üzere Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek
sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor) 17
İstanbul: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı (Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 16
İzmir: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 21
Adana: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, Aksu, Manavgat, Serik, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor) 23
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor) 16
Trabzon: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18
Erzurum: Parçalı bulutlu 16
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 26