"Yeğen dehşeti"ni yaşayan işadamı Gülep, eşinin öldürüldüğü ve işkence gördüğü evinin kapılarını açtı.
Yeğeni Ayhan Gülep, eniştesi Nezir Reçber ve eniştesinin kardeşi Ferdi Reçber tarafından 50 bin TL’lik fidye için kızı M.G. (13) ile birlikte kaçırılan işadamı Nurettin Gülep, 28 yıllık eşi Gülhanım Gülep’in öldürüldüğü, saatlerce sorgulandığı ve işkence gördüğü Kemerburgaz’daki evinin kapısını açtı.

‘KEŞİF YAPMIŞLAR’
Evinde açılan kasayı gösteren Gülep, “Ailece hâlâ olayın şokunu üzerimizden atamadık. Hep eşimin yaşadığını düşünüyordum, oysa eşim ilk 1 saatte öldürülmüş. Ama haberim yoktu. Artık ne arabayı görmek, ne de eve adımımı atmak istiyorum. Bu, eve son girişim. İkisini de satıyorum” diye konuştu.

Bir yıl öncesine kadar yeğeni Ayhan Gülep’le aynı apartmanda oturduklarını aktaran Gülep, “Olayı önceden planlamışlar. 7 Ekim Perşembe akşamı Ayhan, eniştesi Nezir ve eniştesinin kardeşi Ferdi ile birlikte ‘Amca senin çayını içmeye geldik’ diyerek saat 23.30’da eve geldiler. Tuvalete gidip geldiler, hatta komşuları sordular. Meğer bir gece öncesinden keşif yapmışlar. Cuma akşamı saat 17.00’de ‘anahtarımı unuttum’ bahanesiyle yeğenim ve ikisi eve girmiş. Girer girmez de sprey sıkarak eşimi ve yeğenimi bayıltmışlar ve bağlayıp bir odaya koymuşlar” dedi.

Olay günü maç izlediği için saat 22.00’de eve gittiğini aktaran Gülep, “Kızım kapıyı çabucak açınca şaşırdım, durgun bir şekilde ‘Hoşgeldin baba’ dedi. Meğer yeğenim Ayhan kızıma silah dayamış. Eve girer girmez beni etkisiz hale getirip, yere yatırdılar. ‘Çocuklarının yaşamasını istiyorsan sesini kes’ dediler ve sprey sıktılar. Sonra ellerimi bağlayıp sırtüstü yatırdılar. Konuşmalardan bu kişilerin tanıdık olduğunu anladım. Yeğenimi görünce şok geçirdim. ‘Oğlum yengen korkar, yengen nasıl?’ diye sorduğumda, ‘İyi amca, sprey sıkınca bayıldı’ dedi.

Bana eşimi hiç göstermediler. ‘Neden bize para vermiyorsun, yardım etmiyorsun?’ diyerek işkence yaptılar. Para pazarlığını Nezir yaptı. İlk başta 400 bin TL istedi, veremeyeceğimi söyleyince pazarlıkla 50 bin TL’ye indik. Kafama silah dayadılar, psikolojik baskı yaptılar. Oysa onlara hep yardım ederdim” diyerek o geceyi aktardı.

‘6 GÜN BAĞLI KALDIK’
47 yaşındaki Gülep şöyle devam etti: “Bizi ertesi sabah saat 06.30’da evden çıkardıktan sonra Hasköy’deki bir su bayiinin deposuna götürdüler. Orada 2-3 saat tuttular. Bu arada Ayhan’ın işçisine ‘Polis çağır’ yazılı kâğıdı vermeye çalıştım, Ayhan gördü. Daha sonra bizi Reçber kardeşlere ait Kuştepe’deki gecekonduya götürdüler. Orada 6 gün boyunca ellerimiz bağlı şekilde tutulduk. Bu arada beni arayan akrabalara ve Jandarmaya ‘İyiyim, şehir dışındayım’ diyordum. Çünkü başıma silah dayalıydı.”

‘GECEKONDUNUN ALTINDA KAZI YAPIYORLARDI’
Nurettin Gülep, Ayhan’a, ‘Bu olay mutlaka ortaya çıkar, bizi bırakın’ dedim, ama dinlemedi. Bu arada işyerini arayıp, yeğenim Ayhan’a 50 bin TL teslim etmelerini söyledim. Ancak parayı aldıktan sonra bizi serbest bırakmadılar. Cep telefonumu da kapattırdılar. Gecekonduya götürüldüğümüzde öldürüleceğimizi anladım. Evin altından birtakım sesler geliyordu, ‘Ne oluyor?’ diye sorduğumda, ‘Oralar düzeliyor, bir
şey yok’ dediler. Meğer tabanı kazıyorlarmış” şeklinde konuştu.