Neredeyse hepimizi delirten reklam SMS'lerinde düzenlemeye gidiliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Elektronik Haberleşme Kanunu’nda elektronik ticaret ve haberleşmeyle ilgili değişiklikleri gündeme getiren bir yasa tasarısı sunuldu. Bu kapsamda Elektronik Haberleşme Kanunu’nun ilgili iki maddesinin istenmeyen mesajları (spam) önleyip vatandaşın rahatsızlığını gidermek amacıyla değiştirilmesi öngörülüyor.

Elektronik Haberleşme Kanunu’nun SMS servislerine yönelik 50/5. fıkrasında yapılması öngörülen değişiklikle, mevcut yasadan farklı olarak, firmalara SMS gönderiminden önce abone ve kullanıcılardan izin alınması şartı getiriliyor, yani tüm toplu SMS gönderimleri baştan yasaklanmış oluyor.

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini belirten MOBİLSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Kır, bu uygulamaya itiraz ederek istenmeyen mesajların yanı sıra tüketiciyi bilgilendirerek fayda sağlayan mesajların da izin alma koşuluna bağlanmasının sektöre zarar vereceğini iddia etti. Reklam SMS'leriyle satışlarını artıran işletmelerin zor durumda kalacağını söyleyen Kır, çözüm olarak kullanıcıların SMS almak istemedikleri servislere bu durumu ücretsiz olarak bildirebilmelerinin daha doğru olacağını savundu.