Arnavutköy Belediyesi ilçedeki tabela kirliliğine son vermek üzere bir çalışma başlattı. İlçedeki 6 bine yakın tabelaları toplayan zabıta müdürlüğü, işyerlerinin de görüşlerini alarak modern bir yönlendirme tabelası yaptırdı.


Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede yeni bir uygulama başlatarak, fabrika bölgelerine ve kavşak noktalarına, belediye tarafından dizaynı yapılan, görselliği bozmayacak şekilde estetik olarak yapılmış yönlendirme tabelaları yerleştiriyor. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Arnavutköy’ün hiçbir yerinde belediye tarafından konulan yönlendirme tabelaları haricinde tabela veya benzeri tanıtımlara izin verilmeyeceği, kimsenin kamu malı üzerinde reklam yapma hakkı olmadığı belirtildi.
 
6 Bin Tabela Toplandı
 
Arnavutköy Zabıta Müdürlüğü, kişisel reklama göz yumulan yerlerde çok çirkin bir görsel kirliliğin yaşandığını, Arnavutköy’de 6 bine yakın tabelanın sökülme işleminin yapıldığını, bu tabelaların bir çoğunun da yıllar öncesinden kalma, hatta bazılarının işyeri taşınmış yada kapatılmış olduğu halde yıllarca göz yumulduğu için kirlilik oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Yapılan yeni yönlendirme tabelaları özellikle toplu sanayi bölgelerinin giriş ve çıkışlarına yerleştiriliyor.