Süper Lig tarihindeki en iyi sezonunu yaşayan Kayserispor, evinde Beşiktaş'ı da devirmeyi bildi...

Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'a 1-0 mağlup oldu.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Guti, maça yedek soyunurken Fatih Tekke de ilk kez 18 kişilik kadroda yer aldı. Eleştiri oklarının hedefi olan Hakan Arıkan'ın yerine ise kaleye Rüştü geçerken deneyimli eldiven, bu sezonki ilk Süper Lig maçına çıktı.


Maça iki takım da kontrollü başlarken ilk net gol pozisyonunu Beşiktaş yakaladı. 16. dakikada Ersnt'in sağdan ortasında Bobo'dan önce son anda Önder Turacı araya girdi. 30. dakikada Rüştü'nün kaçırdığı topa ise Santana'dan önde son anda Zapo topa dokunarak mutlak bir golü önledi.

Kayserispor ise 40. dakikada gole çok yaklaştı. Mehmet Eren'in sol kanattan sert bir ortasında müthiş bir koşu yapan Furkan, Rüştü'yle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa gelişine vurdu ancak top az farkla üstten dışarı gitti.

İlk yarı golsüz eşitlikle geçilirken ikinci yarıda tempo tavan yaptı. Devrenin başlarında Kayserispor, Moritz ve Mehmet Eren'le pozisyonlar yakalarken Beşiktaş da Bobo'yla gol aradı.

VE FATİH TEKKE OYUNDA!
İyi kapanan Kayseri savunmasını aşmakta zorlanan Beşiktaş'ta Schuster'in oyuna müdahelesi gecikmedi. Sakatlıktan kurtulan Guti, genç Onur'un yerine oyuna girerken Fatih Tekke de Nihat'ın yerine oyuna dahil olarak ilk kez Beşiktaş formasını giydi.

74'te Kayserispor'un bir topu direkten dönerken 78. dakikada Fatih Tekke, ilk maçında ilk golünü boş kaleye gönderemedi.

Maçın son bölümlerinde rakip kalede daha çok etkili olan taraf Beşiktaş olsa da 90+1. dakikada savunmanın arkasına sarkan Furkan, Kayserispor'a 3 puanı getiren isim oldu.