GAZİANTEP'te, cinnet geçiren 27 yaşındaki Bilal Kiziroğlu, borcu nedeniyle haciz gelen ve polis ekiplerinin bağlamaya çalıştığı LPG’li otomobilini benzin dökerek yakıp kaçtı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle facia önlenirken, mahalle halkı büyük panik yaşadı.

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında, Sultan Selim Mahallesi, Hüseyin Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Çanta tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Bilal Kiziroğlu, ismi öğrenilemeyen bir kişiden bir süre önce 27 FH 369 plakalı Şahin marka bir otomobil satın aldı ancak devrini üzerine yaptırmadı. Devriye gezen polis ekipleri, park halindeki otomobili, satan kişinin maliyeye borcu olması nedeniyle bağlamak istedi. Bu sırada otomobilin yanına gelen Kiziroğlu, polislere, “Otomobili ben satın aldım. Benim borcum yok” dedi.

Polisler, otomobilin hacizli göründüğünü söyleyip işlem yapmayı sürdürdü. Kiziroğlu, bunun üzerine bir anda cinnet geçirerek bagajdan çıkardığı benzini LPG’li otomobilin üzerine döküp ateşe verdi. Kiziroğlu daha sonra olay yerinden kaçarken, alev topuna dönen otomobil mahallede büyük panik yaşanmasına neden oldu. Olay yerindeki polisler, itfaiye ekiplerine haber verirken çevredeki vatandaşları da olası bir patlamaya karşı uzaklaştırdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan otomobili kısa sürede söndürdü.

Yangının ardından otomobil kullanılamaz hale gelirken, polis kaçan Bilal Kiziroğlu'nu kısa sürede yakaladı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.