YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde türban karşıtı afişlerin indirilmesi nedeniyle geçen hafta yaşanan gerginlikle ilgili rektörlük tarafından açılan soruşturma kapsamında, 26 öğrencinin soruşturma bitene kadar kampüse girmeleri yasaklandı.

Sabah saatlerinde kampüse gelen öğrencilere, girişte üzerinde rektörlük genel sekreterliği imzalı “Açılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi ve kampüs düzeninin sağlanabilmesi amacıyla üniversitemiz kampüslerine soruşturma sonuçlanana kadar girişiniz yasaklanmıştır“ yazılı kağıtlar verildi.  

Bunun üzerine öğrenciler kampüs önünde beklemeye beklemeye başladı. Kampüse girişi yasaklanan öğrencilerden Özgür Keskin, “Fizik-1’de bugün laboratuvar dersim vardı. Devam zorunluluğu olan bir ders. Uygulama nedeniyle bu derse giremeyeceğim. Dolayısı ile bu dersten devamsızlık yüzünden kalmış olacağım. Bunun hesabını nasıl verecekler merak ediyorum? Soruşturma başlamış olsa bile, henüz bir ceza almadığıma göre, kampüse alınmamamın bir hukuki dayanağı yok. Ayrıca soruşturma kapsamında benim de ifade vererek savunma yapmam gerekiyordu” dedi.

Öğrenciler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katıldığı açılış töreni sırasında kampüste pankart açtıkları için polis ve özel güvenlik görevlilerinin sert müdahalesine uğrayan öğrencilerden Mahir Bektaş da bulunuyor.