Bu yıl sadece 7 ve 8. sınıflar için SBS yapılacak. MEB'in aldığı karar doğrultusunda bu yıl 6. sınıflara SBS uygulanmayacak. Kademeli olarak ise SBS kaldırılacak ve sadece 8. sınıfta sınav yapılacak.

Seviye Belirleme Sınavı (8nci sınıf) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (8'nci sınıf) yani 2011/SBS-8, 04 Haziran 2011 tarihinde yapılacak.

Seviye Belirleme Sınavı (7nci sınıf) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (7'nci sınıf) yani 2011/SBS-7, 05 Haziran 2011 tarihinde yapılacak.

a.SBS’ye 7 veya 8. sınıflardan başvuracak öğrenciler, 10 (on) TL sınav ücretini 07–25 Mart 2011 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası AŞ. Şubelerinden veya bu bankaların internet şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır.

b. Polis koleji için Başvuruda bulunacak öğrenciler SBS’ye girmek zorunda olduğu ve bankaya sınav ücreti yatırdığı için polis koleji Başvurusu yaparken ayrıca sınav ücreti yatırmayacaktır.

c. e-Okul sisteminde öğrenci bilgilerinde hata varsa bankalar tarafından sınav ücreti tahsilâtı yapılamadığı için sınav Başvuru işlemleri gerçekleşmeyecektir.

d. Sınav ücreti kesinlikle “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla bankaya yatırılacak; mektup veya elden sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.

e. KKTC’ den sınava başvuracak öğrenciler sınav ücretlerini T.C. Ziraat Bankası AŞ.şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaktır.

f. KKTC hariç, yurt dışından sınava başvuracak öğrenciler sınav ücretlerini yurtiçindeki yakınları vasıtasıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. veya Türkiye Halk Bankası A.ġ. şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, T.C. kimlik numaralarına göre yatıracaktır.

g. Öğrenciler, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

h. Banka dekontunda öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı bulunacaktır. Para yatırma işleminden sonra dekont üzerinde bulunan bilgilerin öğrenciye ait olduğu kontrol edilecek, bilgilerde yanlışlık varsa aynı gün ödeme iptal ettirilerek öğrencinin e-Okul sistemindeki bilgileri düzeltildikten sonra ödeme yeniden yapılacaktır.

i. Öğrenciler Başvuru ve tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınavı e-Başvuru Kılavuzu çıktısı için başvurmayacaktır. Talep eden öğrenci kendi imkanları ile http://oges.meb.gov.tr adresinden kılavuz çıktısını alabilecektir.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti, alınmayacaktır.

İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Başvuru İşlemleri

a. SBS Başvuruları 07–25 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

b. Öğrenci bilgileri e-Okul sisteminden otomatik olarak alınacağı için doğru ve güncel olması gerekmektedir. Öğrenci bilgilerinin doğruluğundan ve güncelliğinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

c. Öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla bankaya sınav ücreti yatırılacaktır.

d. Sınav ücreti yatırılan öğrencinin Başvurusu otomatik olarak yapılacaktır.

e. Süresi içinde bankaya SBS ücretini yatırmayan öğrenciler Başvuru yapmamış sayılacaktır.

f. PYBS Başvuruları tüm öğrenciler için 14–25 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

g. PYBS başvuruları e-okul sisteminden okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda yapılacaktır.

h. PYBS’ ye başvuru yapmak isteyen öğrencilerin belgeleri okul müdürlüğü tarafından kontrol edildikten sonra elektronik ortamda onaylanacaktır. (PYBS ile ilgili açıklamalar Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzunda detaylı olarak yer almaktadır)

Açık İlköğretim Okulu Öğrencileri Başvuru İşlemleri

a. Açık İlköğretim Okulu öğrencilerinin başvuru işlemleri örgün ilköğretim okulu öğrencileri gibi yapılacaktır.

b. Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından bu öğrencilerin işlemleri takip edilecektir.

Polis Koleji Başvuru İşlemleri

a. Polis koleji başvurusu 14-25 Mart 2011 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde açılacak olan başvuru ekranından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

b. Polis Koleji Başvuru Kılavuzu’nda ilan edilen şartları taşımayan öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecektir.

Yurtdışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin BaĢvuru İşlemleri

Tablo-1’de yer alan okullarda öğrenim gören öğrenciler e-Okul sistemine kayıtlı olduğu için T.C. kimlik numarasıyla Ziraat Bankası AŞ “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 10 (on) TL sınav ücretini bankaya yatırarak başvurusunu yapmış olacaktır.

Yurtdışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru İşlemleri

a. Yurt dışında e -Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardan başvuru yapmak isteyen öğrenciler; http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan bu kılavuzda yer alan EK–1 formunu mutlaka eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurup, sınav ücreti banka dekontu, bir (1) fotoğrafla (vesikalık) birlikte başvuru süresi içinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı-06500 Teknikokullar ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla gönderecektir.

b. Yurtdışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde/elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre SBS’ye girebileceklerdir.

c. Faks veya e -posta yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir.

d. Bu öğrenciler T.C. Ziraat Bankası AŞ Beşevler/ANKARA Şubesinin TR190001000799054952215001 nolu hesabına 10 (on) TL sınav ücretini yatıracaktır.

e. Yurtdışından posta yoluyla başvuru yapan adaylar sınava giriş belgelerini alıp bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerine onaylatacaklardır.

KKTC’de Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru İşlemleri

a. KKTC vatandaşı olan öğrenciler e-Okul sisteminde kayıtlı oldukları geçici numarayla Ziraat Bankası AŞ “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 10 (on) TL sınav ücretini bankaya yatıracaktır.