Tüzmen'in bir açıklamasında "Köpek balığı eti yiyerek şifa buluyorum" sözleri üzerine balıkçılar köpek balığı satmaya başladı.

Dünya üzerinde kanser olmayan tek canlı olan köpek balığı son dönemde kanser hastalarının ilgisini çekmeye başladı. Kanser hastalığına yakalanan ve bu hastalığı yenmek için her yolu deneyen hastalar AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in kanseri yenmek için köpek balığı eti yediğini söylemesi üzerine bu yolu da denemeye başladılar. Aksaray Balık Pazarı'nda köpek balığına talebin artması üzerine balıkçılar balık tezgahlarına köpek balığı getirmeye başladı.

Son dönemde köpek balığına talebin artması üzerine köpek balığı getirdiklerini söyleyen Aksaraylı balıkçı Mustafa Harç, "Tezgahlara köpek balığını daha önce dikkat çekmek ve sergilemek için arada bir getiriyorduk. Ancak, son dönemde köpek balığı eti istenmeye başlanınca şimdi satmak için getiriyoruz. Köpek balığı isteyenlerden bazıları, eski Bakan Kürşad Tüzmen'in köpek balığı etinin kansere iyi geldiğini söylediğini, bu nedenle kanser tedavisi gören yakınlarına köpek balığı aldıklarını söylediler. Talep olmaya devam ederse bundan sonra da köpek balığı getirmeye devam edeceğiz. Hamsiyi dört liradan köpek balığınının kilosunu 20 liradan satıyoruz" dedi.