Mehmet Ali Erbil'in 'Aleviler'i kızdıran gafı kadar savunması da dikkat çekti.. Mehmet Ali Erbil, çarşamba akşamı Çarkıfelek programında Aleviler'in büyük tepkisini çeken bir açıklama yapmış, Star Tv yönetimi de bu tepki karşısında programı yayından kaldırmıştı. Erbil, tepkiler sonrası hem telefonla katıldığı programda hem de yazılı açıklama yaparak Alevilerden özür diledi..Star Haber Grup Başkanı, duayen gazeteci Uğur Dündar, dün akşam ana haber bülteninde bir açıklama yaptı.

ANLAMINI BİLE BİLMİYORUM

'Sözlerim yanlış anlaşıldı, ben öyle bir laf etmem. Alevi birçok arkadaşım var. Mum söndünün anlamını bilmiyorum. Buradan kırdığım insanlardan özür diliyorum.'

İşte Mehmet Ali Erbil'in açıklaması;

06.10.2010 Çarşamba günü Star Televizyonunda yayınlanan ve sunuculuğunu yaptığım "Çarkıfelek" programında canlı yayın esnasında ülkemde yaşayan bir çok insanı üzecek maksadını aşan bir cümleyi ağzımdan kaçırdım ve bu sebeple derin üzüntü içersindeyim...

Türk halkının yakinen bildiği üzere yıllardır bu tür canlı yayın eğlence programlarını sunmaktayım. Ve işimi yaparken tek amacım; seyreden insanları biraz olsun günlük streslerinden uzak tutabilmek için güldürmek suretiyle eğlenmelerini ve neşelenmelerini sağlamaktır. Ayrıca, yine Türk halkının malumu olduğu üzere kendi enerjimi ve heyecanımı her gün ilk yayınıma çıkarmışçasına yansıtır ve programların doğal atmosferine kendimi kaptırır adeta her seyirci gibi ben de programı yaşarım.

Takdir edilmelidir ki içimde herhangi bir kimseyi üzmek üzere tasarlanmış hiçbir art niyet olmadan işimi yaparken zaman zaman benim de hatalarım oluyor. İşime ve Türk halkına olan saygım nedeni ile azami dikkat göstermeme karşın bazen maksadım çok masumane de olsa sınırlar aşılabiliyor.
Ancak, yıllardır ekranlardan Türk halkı ile neredeyse bütünleşerek yaptığım tüm programlarda, tiyatro oyunlarımda, dizilerde ve sinema filmlerimde keza kendi özel hayatımda genel prensibim olarak bir gruba, inanca, mezhebe, etnik köken yahut kültüre asla ve kat'a saygısızlığım olmamıştır. Her kesimden insanı eğlendiren bir komedyen olarak tüm bu hassasiyetlerim izleyenler tarafından yürekten anlaşıldığı için belki de tarihte çok az kişiye nasip olacak bir şekilde Türk halkının teveccühüne nail oldum. Bu teveccühün onurunu üzerinde taşıyan bir kişi olarak adı geçen yayında, memleketimdeki bir insanı dahi üzdüysem, içimde hiç bir art niyetin bulunmadığını ve canlı yayın heyecanı ile istemeden maksadı aştığını bilmelerini isterim. Bu vesile ile tüm Türk halkından özür dileyerek saygılarımı sunarım.

Star Haber Grup Başkanı, duayen gazeteci Uğur Dündar, dün akşam ana haber bülteninde bir açıklama yaptı.

Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Çarkıfelek programıyla ilgili konuşan Uğur Dündar şunları söyledi:

Dün gece Çarkıfelek'te Mehmet Ali Erbil asla söylenmemesi gereken bazı sözler canlı yayında sarf etti.. Mehmet Ali Erbil'in içtenlikle büyük üzüntü duyduğunu söylemesine ve Alevi vatandaşlarımızdan hatta tüm Türkiye'den tekrar tekrar özür dilemesine rağmen Star Tv yönetimi bununla yetinmedi Çarkıfelek programını yayından kaldırdı.

Buradan Alevi vatandaşlarımıza, Türkiye'mizin mozağini oluşturan o güzel insanlara bir kez daha sesleniyoruz; üzüntünüz hepimizin büyük üzüntüsüdür.. Sizi çok seviyoruz saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.."