Tek okul seçme şartıyla ek yerleştirme yapan Anadolu liselerine düşük puan alan öğrenciler de alınınca torpil iddiaları gündeme geldi...


Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt süresi dolan Anadolu liseleri için web sitesinden 21-22 Eylül tarihlerinde ‘tek okul şartıyla’ ek yerleştirme duyurusu yaptı. Yerleştirmelerde 200 puanlık düşüşler de yaşanınca “Hak etmeyenler girdi” eleştirileri geldi.

Kılavuza göre 3 Eylül’de kayıt süreci tamamlanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), internet sitesi aracılığıyla 21-22 Eylül’de öğrencilerin tekrar yerleştirme başvurusu yapabileceklerini ancak sadece 1 okul tercih edebileceklerini duyurdu. Son yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ise okulların taban puanlarında 200’e varan düşüşler yaşandığı, bunun da birtakım kişilere çıkar sağlamak amacıyla yapıldığı iddiaları ortaya atıldı.

Türk Eğitim Sen, “Bu okullara, rüyasında bile göremeyecek olan öğrenciler yerleştiler. Yüz binlerce öğrencinin hakkı yendi” diye açıklama yaptı. Eski Eğitim Sen Başkanı Alaattin Dinçer ise “Bu kadar puanlık düşüş olmaz, adaletsizliktir. Soruşturma yapılmalı” dedi.

CHP’li milletvekili Turgut Dibek ise bir önerge vererek, şunu sordu: “Gizli ek yerleştirme MEB Özel Kalem Müdürü’nün oğlu için özel olarak mı yapılmıştır?”