Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümet tarafından üzerinden çalışılan son demokratikleşme paketine Ruhban Okulu'nun açılmasının da dahil edildiğini, bu konunun üzerinde konuşulduğunu açıkladı. Öcalan'ın sağlık durumu hakkında da konuşan Ergin, "Öcalan, 14 gün önce uzman doktorlar tarafından muayene edildi ve raporlara göre sağlık sorunu yok" dedi.

Ergin, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda, gündemde tartışılmakta olan konular üzerinde de önemli açıklamalar yaptı.

İşte Bakan Ergin'in açıklamalarının satır başları;

* ÖCALAN DOSYASI YENİDEN AÇILMAZ: 4'ncü demokratikleşme paketi ile getirilen yeniden yargılama konusu sadece 221 dosya için geçerlidir. Öcalan'ın dosyası ise bunların arasında yok.

* ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU İYİ:
Öcalan, 14 gün önce uzman doktorlar tarafından muayene edildi ve raporlara göre sağlık sorunu yok.

* CİNSEL SUÇLARA YENİ DÜZENLEME:
Cinsel suçlara ilişkin yeni düzenleme hazırlandı ve yakında Bakanlar Kurulu'nda görüşülüp TBMM'ye sevk edilecek. Cinsel suçlarda mağdurlardan alınan ruh durumunun bozulduğuna ilişkin raporların alınmaması için de düzenleme yapılıyor..

* ÇÖZÜM SÜRECİ ÜÇ AŞAMA:
Otuz yıldır süren br problemi çözmeye alışıyoruz. Bu sorun biterse tüm ülke kazanır aksi durumda tüm ülke kaybeder. Süreci kesintiye uğratmak isteyen çok aktör var. Süreçle ilgili kimse dayatmalarda bulunamalıdır, dayatmalar çözüm sürecine zarar verir...Çözüm sürecini üç aşama üzerine kurduk. Birinci aşmanın temeli şiddetin durması ve eylemsizliktir, bu da sağlandı. 2. aşama ise demokratikleşmeye ilişkin eksikliklerin giderilmelisidir. Buna ilişkin çalışmalar yürütülüyor. 3. aşama ise ülkenin normalleşmesidir. Bu ise suça karışmamış kişilerin normal hayata katılmasıdır.

* ANA DİLDE EĞİTİM İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ:
Ana dilde eğitim meselesi anayasa değişikliği gerektiren bir konu...

* SİYASİ PARTİLERE EŞ BAŞKANLIK GÜNDEMİMİZDE
* RUHBAN OKULU'NUN AÇILMASI GÜNDEMDE: Hükümetin üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinde partilere hazine yardımı, nefret suçu, kişisel veriler yasası, azınlıkların ve alevilerin taleplerinin karşılanması bulunuyor. Ruhban okulunun açılması konusu da, demokratikleşme paketi kapsamında konuşulan başlıklardan birisi...

''GDO OLAYINA KARIŞTIĞIM İFTİRA...''

Bakan Sadullah Ergin, bugün bir gazetede yer alan GDO'lu pirinç davasına müdahale ettiğine ilişkin haberi de "iftira" olarak nitelendirdi. Ergin bu konudaki soruyu, "Basın mensuplarının senaryo yazma hakkı var ama iftira atma hakkı yok" diyerek yanıtladı.