KCK'ya yönelik soruşturmayı tamamlayarak 2 bin 400 sayfalık iddianame hazırlayan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen iddianamede örgütün Türkiye ve şehir yapılanmasını ortaya koyan iki ayrı şemaya da yer verdi.

TÜM AYRINTILAR GÖZLER ÖNÜNE SERİLİYOR

Sabah Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı şemalarda KCK'nın hiyerarşik yapılanması bütün ayrıntıları ile gözler önüne seriliyor. Türkiye yapılanmasını gösteren şemada Abdullah Öcalan, PKK/ KCK önderi olarak yer alıyor.

Yürütme Kurulu Başkanı Cemal kod adlı Murat Karayılan, KCK Türkiye Meclisi Başkanı ise Sabri Ok. Şemaya göre KCK Yürütme Kurulu üyeleri ise Nihat Oğraş, Kudbettin Yazbaşı ve Ali Durç. Bu isimlerden firari olan Durç'un Kandil'de olduğu öğrenildi. Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Durç hakkında yakalama kararı çıkarılarak tüm havalimanları, limanlar ve sınır kapılarına bilgi geçildi.

Nihat Oğraş ise 8 Haziran 2011'de İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde tutuklanmıştı. Kudbettin Yazbaşı ise ekim ayında tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi'ne konulmuştu. Şemaya göre KCK İstanbul İl Sorumlusu ise Mümtaz Aydeniz. Aydeniz'in altında Adalet Komisyonu, Sosyal Alan, Siyasal Alan, İdeolojik Alan, DÖKH ve Mali Alan bulunuyor. Bu hücrelere ait sorumlular da şemada yer alıyor. Siyasal Alan ise Demokratik Kent Meclisi adı altında İstanbul'u 3 bölgeye ayırıyor. 'İdeolojik Alan'a bağlı olarak faaliyet gösteren siyaset akademilerinde ise Cesim Soylu ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Cihan Deniz Zarakolu'nun ismi bulunuyor.

39 KİŞİ TUTUKLANDI

Nevruz öncesi yapılan operasyonlarda gözaltına alınan KCK'lılardan 39'u tutuklandı. Şırnak'ta gözaltına alınan 27 kişiden 22'si, Siirt'te 15 kişiden 10'u tutuklandı. Diyarbakır'da ise aralarında tıp fakültesi öğrencisinin de olduğu 7 kişi tututklandı. İzmir'de eylem hazırlığındaki 35 kişi gözaltına alındı. Mardin'in Derik ilçesinde ise BDP İlçe Eş Başkanları Adil Aktaş ve Nuran Ekenek ile bir yönetici gözaltına alındı.