Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde yapılan kaçakçılık operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL tutarında kaçak malzeme ele geçirildi.

        
Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde jandarmanın 45 adrese yaptığı eş zamanlı operasyonda, aralarında rütbeli asker ve korucuların da bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık faaliyetleri ile terör örgütü PKK'ya finans sağlamakla suçlanan 45 şüpheliden 32'si tutuklandı. Hakkari Valiliği'nden, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

        
“Kaçakçılık mücadele kapsamında 11 mart 2012 tarihinde başlatılan operasyon neticesinde, gözaltına alınan 45 kişiden 5’i savcılık, 8 ise mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, dokuzu kamu görevlisi olmak üzere toplam 32 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak, rüşvet vermek, rüşvet almak, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek, 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilatı ve Görevleri Hakkındaki Kanun'a muhalefet etme, kaçakçılığa konu eşyayı, bu özelliğini bilerek ticari amaçla satın almak, kaçak petrol bulundurmak, ticari amaçla taşımak, satmak ve saklamak suçlarında tutuklanmıştır.

        
Altı aylık takip ve araştırma sonucunda, toplam piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan kaçak (2.984.550) paket sigara, 3 bin 55 litre akaryakıt, 375 adet cep telefonu, 2 bin kutu tıbbı malzeme ve bin 500 ton kaçak çay ele geçirilmiştir.”