1 Mayıs kutlamalarının İstanbul'daki adresi Taksim... Binlerce polis de alandaki yerini aldı. 1977 yılındaki 1 Mayıs'ta da açılan 800 metrekarelik dev pankart meydana asıldı.

İstanbul Taksim'deki 1 Mayıs kutlamaları DİSK, KESK, TMMOB, TTB öncülüğünde gerçekleştiriyor.

ÇAPKIN TAKSİM'DE İNCELEMEDE!

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim Meydanı'na gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın, ''Bu sene değişiklik olarak Anıt'la ilgili bazı tedbirler aldık. Amacımız Anıt'ın üstüne çıkarak herhangi bir kışkırtmaya sebep olacak görüntüyü vermemek'' dedi.

BDP'LİLER 1 MAYIS İÇİN TAKSİM'DE

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için sendikalar ve siyasi partiler Taksim'de yerini alıyor. Şişhane'de toplanan ve aralarında BDP ile KESK'e bağlı grupların da bulunduğu kortej, Taksim Meydanı'na ulaştı. Tarlabaşı'ndan yürüyerek meydana gelen kortejin intikali devam ediyor.

TARAFTAR GRUPLARI DA 1 MAYIS'A KATILDI

Galatasaray'ın taraftar grubu Tek Yumruk, 1 Mayıs'a aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu coşkulu bir grupla kalabalıkla katıldı. Gruptakiler, ünlü devrimci Che Guavara'nın "Kurtuluşa Kadar Savaş" sözünün yazılı olduğu dev pankart ile "Endüstriel Futbola Karşı Yaşasın 1 Mayıs" yazılı döviz taşıdı ve zaman zaman "Zıpla zıpla zıpla... Zıplamayan faşisttir" diye bağırdı. Fenerbahçe'nin taraftar grubu da "Fenerbahçe halktır yenilmez" diye slogan attı.


POLİS DİDİK DİDİK ARIYOR

Taksim Meydanı'na çıkan gruplar, polisin oluşturduğu arama noktalarında didik didik aranıyor. Polis, kontrolün ardından Taksim'e ilerleyişe izin veriyor.

EMEKÇİLER ARASINDA EKMEK KAVGASI!

Taksim'de düzenlenecek kutlamalara katılmak için grupların Dolmabahçe Meydanı'nda toplandığı sırada bir anda kargaşa yaşandı. Bazı marjinal sol partilerin toplandığı alanda büfeci ile simitçi kavgaya tutuştu. İddiaya göre, büfeci simitçinin kendisine yakın bir noktada simit tezgahı açmasını istemedi. İkili arasında çıkan kavgayı 1 Mayıs için gelen gruptakiler ayırdı.

KAZANCI YOKUŞUNA İLK KARANFİL ATILDI

Vatandaşlar yavaş yavaş miting alanına gelmeye başladı.

Elinde karanfil bulunan bir vatandaş, 1977 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında ölümlerin meydana geldiği Kazancı Yokuşu'na gelerek, polis bariyerlerinin arkasından yokuşa karanfil attı. Vatandaş, karanfilleri yokuşa atarken, ''Her gün bir insan, hepimizin başı sağ olsun. Uyanın artık. Kümeste 1 Mayıs kutlaması yapıyoruz'' dedi.

ANTİ KAPATALİST MÜSLÜMAN GENÇLER YÜRÜYOR

Fatih Camii'nde biraraya gelen grup,AVM şantiyelerinde yanan, barajlarda boğulan işçiler için gıyabında cenaze namazı kılan gruplar, daha sonra Taksim'e doğru yürüyüşe geçti

1 MAYIS KUTLAMALARINA KATILACAK GRUPLAR KADIKÖY'DEN YOLA ÇIKTI

Kadıköy'de bazı sendikalara üye olan işçi ve memurlar, Taksim Meydanı'nda başlayacak olan 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere yola çıktı. Beşiktaş, Eminönü ve Karaköy İskelesi önünde toplanan gruplar, vapurla karşıya geçerek Taksim'de gerçekleştirilecek olan büyük kutlamaya katılacak.

ŞİŞLİ'DEKİ DİSK KORTEJİ YÜRÜYÜŞE HAZIRLANIYOR

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına Şişli üzerinden yürüyecek Devrimci İşçi Konfederasyonları (DİSK) korteji toplanmaya başladı.

Şişli Belediyesinin temizlik işçilerinin Şişli Belediyesi pankartı altında yürüyüşe katılırken, çok sayıda tiyatro oyuncusunda sabah 08:00'den itibaren toplanma yerine geldi. Grupların saat 10:30 sularında yürüyüşe geçmesi bekleniyor.

GRUPLAR, DOLMABAHÇE'DE TOPLANMAYA BAŞLADI

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na gidecek gruplar, belirlenen toplanma noktalarında bir araya gelmeye başladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu (STHP), Sosyalist Feminist Kolektif (SFK), Emek Kolektifi, SGB, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veterinerler Odası, İşçi Filmleri Festivali, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve CHP'nin toplanma adresi olan Dolmabahçe tarafında ilk toplanan grup HKP oldu. İnönü Stadyumu'nun yanında toplanmaya başlayan grup, slogan ve halaylar eşliğinde yürüyüşün başlamasını bekliyor.

TAKSİM MEYDANINDAKİ DİREKLER YAĞLANDI...NEDEN Mİ?


1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün kutlanacağı Taksim Meydanı'nda son hazırlıklar devam ediyor. Emniyet ekipleri Taksim Meydanı'nda bekleyişini sürdürüyor. Bu arada 1 Mayıs kutlamalarında direklere çıkan vatandaşları önlemek amacıyla elektrik direkleri yağlandı. Ayrıca çıkması muhtemel olaylara önlem olarak meydanda bulunan otobüs duraklarının camları söküldü.

TAKSİM MEYDANI'NDA SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

1Mayıs Emek ve Dayanışma gününün kutlanacağı Taksim Meydanı'nda son hazırlıklar devam ediyor. Bu arada konuşmaların olacağı sahne ise The Marmara Oteli'nin önüne kuruldu. Elmadağ caddesi, Sıraselviler caddesi ve Gümüşsuyu'ndaki kontrol noktalarından yapılıyor. Polis helikopterleri de havadan incelemelerine devam ediyor. Taksim Meydanı'nda akşam saatlerine kadar sürecek kutlamalar için Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı'nın yanına seyyar tuvaletler de kuruldu.

DİREKLER YAĞLANDI

Emniyet ekipleri Taksim Meydanı'nda bekleyişini sürdürüyor. Bu arada 1 Mayıs kutlamalarında direklere çıkan vatandaşları önlemek amacıyla elektrik direkleri yağlandı. Ayrıca çıkması muhtemel olaylara önlem olarak meydanda bulunan otobüs duraklarının camları söküldü.

TAKVİYE POLİSLER 1 MAYIS İÇİN İSTANBUL'DA

1 Mayıs kutlamaları sebebiyle İstanbul'da görev yapmak üzere çeşitli illerden takviye çevik kuvvet polisleri geldi. Polisler THY'den kiralanan özel uçaklarla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Taksim'de görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY'den kiralanan özel uçaklarla sabah saatlerinden itibaren İstanbul'a getirildi. Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, İzmir gibi büyükşehirlerden takviye olarak getirilen polisler Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü bahçesinde toplandı. Görev yerlerini burada öğrenen polisler daha sonra İETT araçlarıyla miting alanına hareket ettiler. Öte yandan Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 400 polisinde 1 Mayıs nedeniyle Taksim'de görev yapacağı öğrenildi.