Antalya’da 12 yaşındayken babası tarafından sözleşmeyle satılan E.Y., 6 yıldır korumaya alınmadı. 18 yaşındaki kızın Sivas’ta babasının yanında yaşadığı öğrenilince kapılarını muhabirlerle birlikte sosyal hizmet uzmanları da çaldı.

ANTALYA’da iddiaya göre 12 yaşındaki kızı E.Y.’yi inşaat malzemesi ticareti yapan Yusuf A.’ya (54) sözleşmeyle 5 bin TL karşılığında satan ve kızının tecavüze uğramasına neden olan Osman Y.’nin Sivas’a taşındığı ortaya çıktı. Osman Y. ve ailesine ulaşmak için harekete geçen DHA muhabirleri, Osman Y.’nin bir kez Sivas’ta talimatla ifadesinin alındığından hareketle, E.Y. ve ailesinin Sivas’ta kaldığı evi buldu. Kentin gecekondu mahallelerinin birinde bulunan 2 katlı eve giden muhabirlere kapıyı E.Y. ve annesi Gülay Y. açtı.

Seninle +1 sayfasını okuyarak, birçok sosyal yarayı sarmaya katkıda bulunabilirsiniz

Anne: Olay kapanmadı mı?

E.Y. hemen içeri kaçarken, annesi Gülay E., sorulara kaçamak yanıtlar verdi. Yusuf A.’nın tutuklandığını öğrenince şaşıran Gülay Y., “Biz olayın kapandığını biliyorduk. Şimdi bu nereden çıktı? Biz bir şey bilmiyoruz” dedi. Osman Y. ile oğlu İsmail Y.’nin (21) 4 ay önce inşaatlarda çalışmak için Antalya’ya gittiğini anlatan Gülay Y., 5 çocuğundan 2 büyük kızının evli olduğunu, E.Y. ile diğer 2 küçük kızının yanında kaldığını söyledi.

Uzmanlar: E.Y. olayın etkisinde

Bu sırada eve gelen Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Aile Danışma Merkezi’nden 2 uzman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın talimatıyla geldiklerini belirtip, yaklaşık 1 saat 15 dakika E.Y. ile görüştü. Uzmanlar, görüşmenin ardından E.Y.’nin olayın etkisinden kurtulamadığını, psikolojik yardıma ihtiyacı bulunduğunu açıkladı.

‘Utanç sözleşmesi’yle 3 suç işlendi

ANTALYA Barosu Genel Sekreteri Avukat Murat Bilgin, E.Y.’nin satışına ilişkin sözleşmenin hukukta yeri olmadığını söyledi. Bilgin, “Burada 3 ayrı suç işlenmiştir. 15 yaşından küçük çocuğun mal gibi satışına yönelik olarak insan ticareti suçu, nitelikli alıkoyma ve cinsel saldırı” dedi.

YUSUF A.’NIN AVUKATI:
Can güvenliği tehlikede

YUSUF A.’nın avukatı Hacı Ömer Çelebi, Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak müvekkilinin can güvenliğinden endişe duyulduğunu belirtip tedbir alınmasını talep etti. Bu arada Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, tüm aramalara rağmen bulunamayan Osman Y.’nin bir dahaki duruşmaya getirilmesi için işlem başlattı.