Başbakan Erdoğan AK Parti'de dördüncü dönemde olmayacağının net mesajı verdi. "Türkiye fânilerle değil, ilkelerle yürümeyi bilmeli" diyen Erdoğan, tartışmalara noktayı koydu.

Başbakan Erdoğan Çin ziyaretinin son gününde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Üç dönem sözünü tutacağını bir kez daha yineleyen Erdoğan, "AK Parti'de 3 dönemden sonra yeniden seçilememe düzenlemesinin istikrarı bozacağı endişesi var. Değerlendirmeniz ne?" sorusuna şu cevabı verdi:

BU KOLTUĞA OTURAN BİR DAHA KALKMAZ

Değerli basın mensubu arkadaşlarımız yıllar yılı şunu yazdılar. Bu koltuğa oturan bir daha kalkmayı bilmez. Biz partiyi kurarken bunu enine boyuna konuştuk. Eskisi gibi mi olacağız? Partide hücre yenilemesi yapacak mıyız? Kaldı ki bırakıp gitmiyoruz. Bir dönem dinleniyorsunuz. Formumuzu muhafaza ediyoruz. Partimizde de hücre değişimini yapmak için bu dönemde 160 arkadaşımızı aday yapmadık. Bize kan kaybettirmedi. Gücümüzü çok daha artırarak devam ettik.

"TAYYİP ERDOĞAN FANİ ÖLDÜ NE OLACAK?"

Artık Türkiye fanilerle yürümeyi değil, ilkelerle yürümeyi bilmeli. Tayyip Erdoğan fani, öldü ne olacak? Öldüyse vatandaşım ne yapacaksa şimdi de onu yapsın. Olayı fâniler üzerine bina etmeye çalışırsak hareket hiçbir zaman beklediğimiz gücü kazanamaz. Süremiz dolduğunda partimiz bize hangi misyonu biçtiyse öyle çalışacağız. Anadolu'yu gezer, hallaç pamuğu gibi atarız. Konferanslara, seminerlere katılırız.