Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı 48 yaşındaki Ergin İşler, lojmanda beylik tabancasıyla intihar etti.

Olay, Uncalı semtindeki polis lojmanlarında saat 20.30 sıralarında yaşandı. Antalya Emniyeti'nde Muhabere ve Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ergin İşler, Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarındaki evinde, beylik tabancasıyla göğsüne bir kez ateş ederek intihar etti. Silah sesini duyan eşi salona girdiğinde, Ergin İşler'i kanlar içinde buldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleriyle çok sayıda polis yönlendirildi. Lojmana gelen sağlık ekipleri, Ergin İşler'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından İşler'in cenazesi, adli tıp kurumu morguna götürüldü.
Piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu öne sürülen Ergin İşler'in, evli ve 2 çocuk babası olduğu kaydedildi.

MESUT YILMAZ'IN KONVOYUNU KESMİŞTİ


2000 yılında dönemin ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın 2 günlük Antalya gezisi, o dönem Bölge Trafik Şube Müdürü olan Ergin İşler'in başına dert açmıştı. Gezinin ilk gününde yolu trafiğe kapatmadığı için zor durumda kalan İşler, ikinci gün Yılmaz'ın geçeceği Kemer-Antalya yolunu trafiğe kapatınca da tepki çekti. Yolda saatlerce bekleyen vatandaşlar Yılmaz'ı protesto edince, Ergin İşler dönemin valisi Ertuğrul Dokuzoğlu'nun hışmına uğramıştı. Protestoları gören Vali Dokuzoğlu, hemen dönemin Emniyet Müdürü Natık Canca'yı arayarak, bu işin sorumlusunun cezalandırılmasını istedi. Bu emir üzerine Antalya-Muğla il sınırından itibaren gezinin yol güvenliğinden sorumlu İşler bu görevden alındı. Boşalan görevi ise bizzat Emniyet Müdürü Canca üstlenmişti.

POLİSLERDEN EYLEM

TÜRKİYE’deki polis intiharlarına dikkat çekmek amacıyla birçok emniyet mensubu bugün saat 12.00’den 12.35’e kadar telsiz mandallayacak.

Sosyal medyada örgütlenen emniyet çalışanları bugüne kadar 34 polisin intiharını protesto etmek amacıyla 34 dakika telsizlerini mandallamaya planladı. Dün gece evinde intihar eden Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ergin İşler’le birlikte bu sayı 35’e çıkınca emniyet çalışanları süreyi 1 dakika uzattı. Böylece telsiz mandallama protestosu 12.00’de başlayıp 12,35’te sona erecek.