Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan peşmerge konvoyu Silopi'den sonra ellerinde Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetiminin kullandığı bayraklar bulunan ve konvoya eşlik eden yüzlerce araçlar birlikte Cizre İlçesi girişine geldi. Burada önlem alan polis ekipleri, yola çıkan bir grubu dağılmaları yönünde uyardı. Grubun dağılmaması üzerine polis gaz bombası kullandı. Polis, konvoyun geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemi aldı.
Cizre girişinde sevgi gösterileri tarafından karşılanan peşmergeler daha sonra Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne hareket etti. Konvoya araçlarıyla birlikte çok sayıda Cizreli de eşlik etti.

İPEKYOLU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPANDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin ardından öğle saatlerinde Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne ulaşan peşmerge konvoyu, İpekyolu üzerinde kalabalık gruplar tarafından karşılandı. Karşılama sırasında yoğunluk nedeniyle İpekyolu araç trafiğine kapandı.
Ellerinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrakları ile PKK flamaları bulunan gruplar peşmergelere sevgi gösterilerinde bulundu. DBP Nusaybin İlçe Başkanı Şahabettin Güler, konvuyun önündeki peşmerge aracının üzerine çıkarak karşılamaya gelenleri selamladı. Peşmerge konvoyu güvenlik önlemleri altında Nusaybin'den Kızıltepe'ye hareket etti.

PEŞMERGEYE VİRANŞEHİR'DE HAVAİ FİŞEKLİ KARŞILAMA

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından destek amaçlı Kobani'ye gönderilen peşmerge grubu, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne ulaştı. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nden geçen peşmerge konvoyu, özel harekat polislerinin zırhlı araçları eşliğinde saat 18.30'da Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne giriş yaptı.
İki ilçe arasındaki 75 kilometrelik mesafeyi 4.5 saatte kat eden ve yerleşim merkezlerinde destek gösterileriyle karşılanan grup, Viranşehir girişinde toplanan kalabalık tarafından havai fişeklerle karşılandı. Peşmerge konvoyu, bekleme yapmadan Şanlıurfa'ya gitti.

YOLCULUKLARI GECE DE SÜRDÜ

Habur Sınır Kapısı'ndan sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoylya giriş yapan peşmergeler, saatler süren yolculuk sonucu yol güzergahları üzerinde bulunan Şırnak'ın Silopi ile Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe'nin ardından Şanlıurfa'nın ise Viranşehir ilçelerine ulaştı. Peşmergelerin geçtikleri yollarda binlerce vatandaşların caddelerde sevgi gösterileri akşam saatlerinde de devam etti. Özel harekat polislerinin zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergeler son olarak geldikleri Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde görkemli bir şekilde karşılandı. Havayi fişekler atılıp "Yaşasın Kürdistan", "Yaşasın YPG, PKK, YPJ", "Yaşasın Peşmerge" sloganları ile karşılanan peşmergeler, Viranşehir'den 1 saatte güçlükle çıkabildi. Peşmergeler daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.