Güngören’de, pikniğe giden öğrencileri taşıyan otobüs tramvay durağına çarptı. Hızını alamayan otobüs, başka bir iş yerine daha çarparak durabildi. Kaza sonrası yol savaş alanına döndü.Öte yandan, tramvaya elektrik sağlayan direklerin kazada hasar görmesi nedeniyle Güngören-Kabataş istikametine tramvay seferleri durdu.

Güngören’de sabah saat 9.30 sıralarında pikniğe giden öğrencileri taşıyan yolcu otobüsü, Abdi İpekçi Caddesi Akıncılar tramvay durağı önünde yoldan çıktı. Plakalı otobüs şoförü Akıncılar öğrencileri aldıktan sonra Kemerbugaz’a pikniğe gitmek üzere yola çıktı. Otobüs, Akıncılar tramvay durağı önüne geldiği sırada şoför direksiyon hakimiyetini kaybederek önce durakta bulunan güvenlik kulübesine ardından da durağa çarptı. Hızını alamayan otobüs durağın karşısında bulunan bir iş yerine girdi. Kaza sonrası cadde adeta savaş alanına döndü.

Kazayı gören vatandaş durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kaza yerine itfaiye ekipleri de gelerek yaralı sürücüyü otobüsten çıkardı. Otobüste bulunan çocuklar arka kapıdan tahliye edildi. Çoğunluğu ilköğretim öğrencisi olan çocuklar, kaza yerinden uzaklaştırıldı. Hafif yaralanan bazı çocuklar da sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Kazada tramvay durağının güvenlik görevlisi de yaralandı. Kaza sonrası yol iki taraflı olarak trafiğe kapatıldı.


İBB'DEN AÇIKLAMA


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Güngören'deki kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Güngören- Kabataş Hafif Metro hattı Akıncılar Durağında bir servis otobüsünün sürücüsü hakimiyetini kaybederek metro istasyonu güvenlik kulübesine çarparak bir kırtasiye dükkanına girdi. Kazada Ulaşım Aş güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Korkmaz Aydoğan hafif yaralandı. Kaza nedeniyle metroya elektrik sağlayan direklerde hasar meydana geldiğinden enerji kesilmesi yaşandı. Güngören Karataş istikametine tren seferlere yapılamıyor. Seferler Katabaş Zeytinburnu arasında tek yönlü olarak çalışılacak. Arızanın 2 saat içinde giderileceği tahmin ediliyor" denildi.


GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ


Bir iş yerinin güvenlik kamerası ise kaza anının saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde; otobüs normal bir şekilde seyrederken tramvay durağı önünde aniden yoldan çıkıyor. Önce durağa çarpan otobüs daha sonra iş yerinin cam ve duvarına çarparak duruyor. Kaza sonrası otobüste bulunan çocuklar panikle dışarı çıkıyor. Çevredekilerin yardımıyla çocuklar kaza bölgesinden uzaklaştırılıyor. Görüntülerde ayrıca iş yerini açmaya gelen bir vatandaşın da kazadan son anda kurtulduğu görülüyor.