Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris yürüyüşüne katılımı ile ilgili "Hangi yüzle orada?" dediği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, küstah açıklamalarda bulundu. Yıllardır Filistin'e kan kusturan İsrail Başbakanı terörle mücadelede ahlaki açıklıktan bahsetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Paris yürüyüşüne katılımını, "Gazze'de 2 bin 500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına nasıl bakıyorsunuz? Hangi yüzle oraya gitti anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz o katlettiğiniz yavruların hesabını verin" sözleriyle eleştirmişti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise ABD yanlı İsrail lobisi AIPAC'ın liderleriyle bir araya geldiği toplantıda Erdoğan'ın sözlerine küstahça yanıt verdi.

ÖNCE O ÇOCUKLARIN HESABINI VER

Toplantıda açıklama yapan Netanyahu, "Utanç verici yorumlar uluslararası topluluklar tarafından reddedilmeli. Teröre karşı mücadele ancak ahlaki açıklık tarafından yol gösterilirse başarı sağlanabilir" dedi. Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini yeni duyduğunu da ifade ederek, "Erdoğan, Hamas'ın şehirlerimize fırlattığı füzelere karşı vatandaşlarımızı korumamamızı sebep göstererek 'İsrail Paris'teki yürüyüşte temsil edilmemeliydi' demiş" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Paris'teki yürüyüşe katılımının yanlışlığına dikkat çekerek "Netanyahu oraya ne cesaretle gider anlamıyorum. Sen önce öldürdüğün çocukların, kadınların hesabını ver" demişti.