Kar sonrası bazı illerde okullar tatil edildi. Bursa'nın iki ilçesinde, Düzce, Kütahya, Balıkesir, Kastamonu, Bolu, Bilecik, Çanakkale ve Eskişehir'de kar nedeniyle okullara tatil geldi. İzmir'in Kınık ilçesinde de yarın okullar tatil edildi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde de yarın eğitime ara verildi.

 YARIN BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yarın Marmara ve Ege'de yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın Marmara (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

BİR UYARI DAHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında ( Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde (yer yer 100 km üzeri) esmesinin beklendiğini açıkladı. Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-OKULLARA KAR TATİLİ -

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı beraberinde öğrencilere de tatili getirdi.

İZMİR'İN KINIK İLÇESİNDE...

İzmir’in Kınık İlçesi’nde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okul servisleri mahsur kalırken, Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları yarın için tatil etti.

DÜZCE

Düzce Valiliği’nin aldığı kararla kar yağışı nedeniyle çarşamba günü il genelinde okullar tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

BALIKESİR

Balıkesir oğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

BOLU

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

KASTAMONU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi.

BURSA'NIN İKİ İLÇESİ

Bursa’nın Uludağ’ın eteklerindeki Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının artması nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Yarın da okulların kapalı olacağı 1 Ocak yılbaşı tatili sonrası 2 Ocak'ta tekrar ders başı yapılacağı kaydedildi.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi