CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Siteler esnafını ziyaret etti. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, buraya siyaset amaçlı gelmediklerini ifade etti. Daha sonra esnaflar sırayla sorunlarını anlattı.

        "BDP ve PKK sorunundan bıktık." diyen Siteler esnafı, yerel yönetimlerin kendilerine destek vermediğini, Türkiye pazarını kaybettiklerini ifade ettiler. Turan Genç adlı esnaf, kendilerine verilen birçok sözün yerine getirilmediğini vurguladı. Genç, Kılıçdaroğlu'ndan, Meclis grup toplantısında Siteler'den bahsetmesini istedi. Kılıçdaroğlu da bu isteği yarın yerine getireceğini söyledi.

"Belediyelerin sınırları var. Bir belediye başka belediyenin alanına giremiyor." diyen Kılıçdaroğlu, Siteler'in mobilyanın merkezi olduğunu ifade etti. "1960'larda kurulan Siteler, 2012'lerde neden güçlü bir marka olmadı? Bu, çok önemli bir soru." diyen Kılıçdaroğlu, esnafın bunu çok iyi düşünmesini istedi. Geçmişten ders alıp geleceğe bakılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, mobilyayı sanat eseri yapan, gelecek kuşaklara taşıyanın ağacı işleyen emek olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

        "Size düşen görev, iktidar partisine ve diğer siyasal partilere, 'burası neden organize sanayi bölgesi olmuyor?' diye sormak. Yapmıyorlarsa, kusura bakmayın size oy vermeyeceğiz deyin. Kusura bakmayın hem yapmayacak hem oy vereceksiniz, o zaman burası çıkmaz sokak. Oya gelince herkes geliyor, işe gelince herkes kaçıyor. Benim oyumu bir siyasal parti veya birkaç siyasal parti çantada keklik görmemeli. Demokrasilerde oyun etkileme gücü budur zaten. Eğer demokrasilerde bu gücü kullanırsanız o zaman başarılı olursunuz.

Ortak düşünmesi gereken nokta şimdiye kadar neden sorunlarımızı çözmedi. Geçmişi bir tarafa bırakalım, bu memlekette huzur içinde yaşamalıyız. Herkesin işi aşı olmalı, özgürlük olmalı, zenginlik olmalı. Çalışarak ve üreterek zengin olacağız. Ürettiğimizi de hakça bölüşeceğiz. Salı günü grup toplantısında da siteleri gündeme getireceğim. Samimi konuşan arkadaşıma da söz veriyorum. 10 defa mali af çıktı. Neden af çıkar; esnaf borcunu ödeyemediği için çıkar. Daha sonra bu şantaja dönüşüyor."

Yeni bir siyaset anlayışına, barışa, huzura ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun halka hesap vermesine ihtiyaç var. Yeni CHP derken bu anlayışı da kasdediyoruz." diye konuştu. Siteler'den ayrılışında ise Kılıçdaroğlu'nu Turan Genç adlı esnaf iş yerine davet etti.