KARS'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdü.  Saldırgan intihar etti. 

Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu’nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdü. Saldırgan intihar etti.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Türkiye İstatistik Bürosu'nun Kars'taki bürosu bu sabah bir saldırının hedefi oldu. Sabah mesai saati başladığında büroyu basan bir kişi ve büroda bulunan altı kişiyi öldürdü. Daha sonra ise intihar etti. Kars Valisi Eyüp Tepe saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "İşten çıkarılan biri cinnet getirip 6 kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş" dedi. Şu an TÜİK Bürosu'nun bulunduğu bina boşaltılıyor.
Ceza alan memur katliam yaptı
Kars’ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı