Terör örgütünde Öcalan'ın etkisi azalıyor mu? Açlık grevlerinin makul sürede bitirilmesini isteyen Öcalan'a Kandil'den olumsuz yanıt geldi. PKK'nın başındaki isim Murat Karayılan, "inisiyatif eylemcilerdedir" açıklamasını yaptı.

Ankara uzun bir aradan Öcalan'ın mesajına verdi. Daha doğrusu İmralı'da yatan başkan mahkum aracılığıyla çekilen faksta verilen mesajlar farklı yorumlandı.

Örgüte yakınlıgıyla bilinen bir siteye konuşan Karayılan, üstü kapalı eyleme devam mesajı verdi. Karayılan şunları söyledi:

"Bütün alanlarda, bütün kurum ve kişiler bu süreçte Önderliğimize ve halkımıza dayatılan işkence ve imhaya karşı mücadele yürütme inisiyatifine sahiptir. Bu açıdan açlık grevindeki eylemcilerin de inisiyatifli olduğunu düşünmekteyiz. Kendi iradeleriyle kendileri karar vermişler. Önderliğimizin yansıyan görüşleri de var ama sürecin bize dayattığı gerçeklikler de söz konusu. Ben eylemcilerin bütün bu gerçekliklere dayanarak kararlarını vereceklerini ve inisiyatifli olmaları gerektiğini düşünüyorum."