Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü yakınlarında yol kesen bir grup tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuş serbest bırakıldı.

2 astsubay ve 2 uzman çavuş, dün akşam saatlerinde ehliyet sınavı için gittikleri Bingöl’den Diyarbakır’a dönmek için 2 araçla yola çıktı. Araçlar, Lice’nin Fis köyü yakınlarında teröristlerce durduruldu. 2 astsubay ve 2 uzman çavuşa kimlik soran teröristler, sivil kıyafetli 4 kişiyi etkisiz hale getirdikten sonra iki aracı da yaktı. Teröristler, 4 kişiyi yanlarına alarak gözden kayboldu.

Edinilen bilgiye göre kaçırılan 4 askeri personel, BDP il ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin girişimiyle Duru Jandarma Karakol Komutanlığında Kaymakam Tunahan Efendioğlu'na teslim edildi.Sağlık durumları iyi olan 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına getirildikleri bildirildi.

ERDOĞAN: SÜREÇ KARŞITLARI YAPIYOR


Başbakan Tayyip Erdoğan, dün hastanede yatan şarkıcı Adnan Şenses’i ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Diyarbakır’da kaçırılan askerler için şunları söyledi: “Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat her harükalerde tabii biz bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz. Biran önce askerlerimizi bırakmaları.. Başka bir söylenecek bir söz yok.”

Polise ses bombası


HAKKÂRİ’nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen gösteride, BDP’lilerle görüşme yapan polise ses bombası atıldı, yaralanan 4 polis, Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Açıklamanın ardından göstericiler polise taş yağdırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalesiyle ortalık savaş alanına döndü. Olaylarda 6 kişi daha yaralandı.
Yüksekova’da da dün sabah olaylar vardı. Göstericilere gaz bombasıyla müdahale edildi. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede olaylar gün boyu sürdü.
Van BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 400 kişi, Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı.

Bankayı yaktılar

YÜKSEKOVA’da akşam saatlerinde Nedim Zeydan Caddesi üzerinde yüzleri maskeli bir grup eylemci, bir banka şubesinin kepenklerini ve camlarını kırarak içeri girdi. Bankayı molotoflarla ateşe veren göstericiler, içerdeki bütün bilgisayar, sandalye, masa ve evrakları dışarı çıkarıp kullanılamaz hale getirdi.