Taksim’de "İnternetime Dokunma" eylemi için saat 18.00'da toplanan gruba polis müdahale etti.

İstiklal Caddesi'nde toplanarak, Cumhuriyet Anıtı'na yürümek isteyen protestocu grubu, Çevik Kuvvet ekipleri Taksim Meydanı girişinde durdurdu. Polis kalabalığa daha sonra tazyikli suyla müdahale edildi. Bunun üzerine gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Gruptan bazı kişiler Alman Hastanesi civarında ve Galatasaray Meydanı'nda tekrar toplanırken, polis de bölgede TOMA ile önlem aldı.

GAZDAN ETKİLENDİLER

Saat 21.00 sıralarında yeniden toplanan bazı gruplar ara sokaklarda barikat kurarak polise taş ve şişe attı. Çevik kuvvet ekipleri de göstericilere TOMA aracından sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup ile polis arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Müdahale sırasında biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Gazdan etkilenen ve astım hastası olduğu öğrenilen bir vatandaşa Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekipleri ilk müdahalede bulundu. Ardından kendinden geçmiş haldeki vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olaylar sırasında bazı turistler de gazdan etkilendi. Olaylar sırasında yaralanan ve yüzü kan içinde kalan bir vatandaş ise polise tepki gösterdi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çevik kuvvet ekipleri müdahalenin ardından gözaltı işlemlerine başladı. Ara sokaklarda Çevik kuvvet ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. Polisin, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.