Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre,  İdlip’de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5'i asker 3'ü sivil 8 şehit kişi oldu, 5 asker yaralandı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İdlip’te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralandı. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

Erdoğan: Bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil

 CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, sözlerine İdlib'teki saldırıda şehit olan 4 askere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Saldırılara misliyle karşılık verildiğini belirten Erdoğan, "Türkiye bu saldırının karşılığını da misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16'larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Bu tarz saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar hata yaptıklarını anlayacaklar. Tespit edilen 40'a yakın nokta şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. İlk belirlemelere göre 30 ila 35 civarında Suriyeli karşı taraftan etkisiz hale getirilmiş durumda. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Burada biz bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. İdlib'te 46 hedefe 122 fırtına obüsü, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır." dedi.

CUMHURBAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI: 5'İ ASKER 8 ŞEHİT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rejim güçleri yine İdlib’de hava saldırısına geçti. Bu hava saldırısı neticesinde 3’ü sivil olmak üzere 8 kişi, 5’i de asker şehit oldu.  Artık dedik olacak gibi değil karşı bu noktada cevaplar verildi. Gerek hava, gerek kara yoğun bir şekilde gereken bedelleri ödetiyoruz, ödetmeye devam edeceğiz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

-Rejim güçleri yine İdlib’de hava saldırısına geçti. Bu hava saldırısı neticesinde 3’ü sivil olmak üzere 8 kişi, 5’i de asker şehit oldu.  Artık dedik olacak gibi değil karşı bu noktada cevaplar verildi. Gerek hava, gerek kara yoğun bir şekilde gereken bedelleri ödetiyoruz, ödetmeye devam edeceğiz. 

-Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımadığımızın bir kez daha altını çizmek istiyorum.

-1 milyona yakın sığınmacı sınırlarımıza doğru yürüyor. Mültecileri artık kabullenmekte zorlanıyoruz.