İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye- Irak sınır hattında bulunan, yaklaşık 2 aydır operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan Kato Dağı zervisine çıkarak, operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile bir araya geldi. 


Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na özel uçakla gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Oradan helikopterle Beyteşşübap'a geçen Bakan Soylu, daha sonra yine helikopter ile Türkiye- Irak sınır hattında bulunan ve yaklaşık 2 aydır operasyonların sürdürüldüğü Kato Dağı zirvesine indi. 

Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile bir araya elen Bakan Süleyman Soylu, komutanlardan operasyon hakkında bilgi aldı.

BEYTÜŞŞEBAPLI ÇOCUKLARLA TOP OYNADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Dağı'ndaki incelemelerinin ardından Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne geçti. Bakan Soylu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Esnaf, Bakan Soylu'dan yolların yapılması, ilçeye doktor atanması konusunda taleplerde bulundu. Bakan Soylu, esnaf ziyareti sırasında caddede top oynayan çocuklara eşlik erderek, onlarla bir süre oynayıp, çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret esnasında yanına gelen bir gencin işsiz olduğunu anlatması üzerine Bakan Soylu, Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener'e, gence iş bulma konusunda yardımcı olunmasını istedi. Bakan Soylu'nun ziyareti sürerken, yanına gelen yerel sanatçı Tıvorlu İsmail de Kürtçe türkü söyledi. 

Beytüşşebap'taki ziyaretinin ardından helikopterle Şırnak'a geçen Bakan Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlerle iftarda buluşacak.