Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını söyledi. Ala'nın yerine Süleyman Soylu'nun atandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat: 19.00'da Başbakan Binali Yıldırım ile sürpriz bir görüşme gerçekletirdi. Görüşme sonrası, basın açıklaması yapan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifası ile boşalan bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır. İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala bakanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve atanan bakanlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Ala'nın istifasıın ardından sosyal medyada farklı yorumlar yapılmaya başlandı. Ala'nın başka bir göreve atanacağınının yanı sıra FETÖ'cü olduğu iddiaları bile iddia edildi. Oysa FETÖ operasyonu Efkan Ala'nın İşişleri Bakanlığı zamanında zirve yaptı. 

ANKARA, (DHA)