İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Öcalan posterleri, 'suç ve suçluyu övmek' anlamında yasaktır, suçtur. Bununla ilgili tespitler yapılmıştır. Mutlaka adli mercilere yansıtılacaktır" diyerek Nevruz kutlamalarıyla ilgili uyarıda bulundu.  Diyarbakır için bu uyarıyı yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in İstanbul Zeytinburnu'nda devlete meydan okurcasına asılan teröristbaşı posterlerine karşı bir girişimde bulunup bulunmadığı, konuyu adli makamlara taşıyıp taşımadığı merak ediliyor.

Vatandaşlar soruyor; İstanbul'da Apo posteri açmak serbest Diyarbakır'da yasak mı, bu ülkede kanunlar yerine göre mi uygulanıyor? diye sordular.

İşte Zeytinburnu'ndaki en çarpıcı Apo posteri. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş sözde önderinin dev posteri önünde Nevruz ateşi yakıp konuştu. Yeni vatandaş soruyor: "Bu barış ateşi mi, savaşa tahrik ateşi mi?

Tabi Diyarbakır'da da İçişleri Bakanı'nı dinleyen olmadığı ortada. PKK'lı teröristlerin bile dağdan inip elini kolunu sallay sallaya mitinge katıldığı belirtiliyor. Tüm bunlara karşı bakalım İçişleri Bakanı Muammer Güler bir yaptırım uygulayabilecek mi?

DİYARBAKIR'DAN FOTOĞRAF




İSTANBUL ZEYTİNBURNU 17 MART 2013