HAKKARİ-Çukurca karayolu üzerinde güvenlik güçleri tarafından fark edilen 5 ton bomba yüklü araç patlatılarak imha edildi.
Hakkari-Çukurca Karoyulu üzerinde bulunan Geçimli Köyü yakınlarında jandarma ekipleri tarafından tespit edilen bombalı araç, jandarma ekipleri tarafından  patlatılarak imha edildi. Alınan çevre güvenlikiğini ardından içerisinde 5 ton patlayıcı bulunan aracın imha edildiği belirtilirken, kaçan sürücünün yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI 

İzmir'in Urla ilçesi ile Karaburun ilçesi arasındaki maki ve bozuk ormanlık alanda başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevler geniş bir alanda etkili oldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğ'ne bağlı ekiplerin yanısıra çevre illerden de gelen takviye ekiplerle yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Karaburun Yarımadası'nın balık çiftliği işletmelerinin de bulunduğu güney batı kısmındaki bölgede etkili olan yangına vatandaşlar da müdahale etti. Piknik için bölgeye gelen bir grup kamyonetin kasasındaki hazneye doldurdukları suyu kovalarla yanan alanlara döktü. Yakındaki balık çiftliğinde çalışan Necmettin Çetin (57), "Rüzgar nedeniyle alevler hızla ilerledi. Ben de bahçe hortumuyla kuru otları ıslatmaya çalışıyorum. Yolun altında balık çiftliğinin işletmesi var, alevlerin oraya ulaşmasını engellemeye çalışıyorum. Daha önce bu bölgede pek yangın çıkmazdı" diye konuştu.