Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu'na katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin hava savunma füzesi ihalesi için Çin ile anlaşması üzerine ABD’den çeşitli tepkiler geldiği iddialarını değerlendiren Özel, “ABD'den bize rahatsızlık bildirilmedi. NATO’ya uyumlu olup olmadığı açıklamasını Başbakan veya Murat Bayar yaptı” şeklinde konuştu.

Suriye'nin Resulayn İlçesinin Türkiye tarafından bombalandığı iddialarına değinen Özel, yapılan her misillemenin yasal olduğunun altını çizdi.

Rus uçaklarının Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmediğini belirten Özel, “F-16’ları tedbir amacıyla kaldırıyoruz. Zaten biz ihlal olduğunda açıklıyoruz” şeklinde konuştu.

Balyoz davası ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere değinen Özel, "Ben silahlı kuvvetleri siyasallaştırmamak için çabalıyorum. Her türlü siyasi akımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Ben buraya elimi taşın altına sokarak geldim. Çok zor bir dönemde geldim” şeklinde konuştu.

"İSTEDİLER DİYE İSTİFA ETMEM"

Çeşitli kesimlerin kendisinin istifasını istediği yönündeki haberlere değinen Özel "Beni kişisel olarak hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. İstifa onurlu ve kişisel bir iştir. ‘Ahmet, Mehmet istedi’ diye istifa etmem. Ben milletin güvenine bakarım, onu kaybedip kaybetmediğime bakarım öncelikle. Ben millete hizmet için buradayım, herhangi bir kaygım yok” ifadelerini kullandı.