İSTANBUL'da Türkiye Komünist Partisi/ML'nin kurucusu İbrahim Kaypakkaya'nın ölüm yıldönümünü bahane eden teröristler, olay çıkardı. Gazi Mahallesi'nde silah ve molotofların kullanıldığı eylemi balkondan izleyen bir kadın, karnından vuruldu. Bir çocuk annesi genç kadın kaldırıldığı hastanede can verdi. 

TKP/ML'nin kurucusu Kaypakkaya'nın ölüm yıldönümü 18 Mayıs'ı bahane eden bölücü ve yıkıcı örgüt yandaşları, akşam saatlerinden itibaren sokaklara döküldü. İstanbul'da sahnelenen eylemlerin merkezi Sultangazi İlçesi oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ardından harekete geçen terör yandaşları, saat 20.00'den itibaren sokaklara döküldü. Yüzleri maskeli teröristler, bir süre sonra ellerindeki molotofkokteyllerini zırhlı polis araçlarına attı.

POLİSE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR

Güvenlik kuvvetleri saldırılara gaz fişeği atarak karşılık verdi. Sokak aralarında pusu kuran militanlar daha sonra, peşlerine düşen ekip otolarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açtı. Bu arada eylemleri 3'üncü kattaki evinin balkonundan izleyen Pınar Gemsiz adlı iki aylık bir çocuk annesi kadın karnına isabet eden mühimmatla yaralandı. Bir çocuk annesi talihsiz kadın, ailesi tarafından GOP Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gemsiz yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu arada terör örgütlerine ait twitter hesapları, Pınar Gemsiz'i polisin vurduğunu ve Sarıyer Armutlu'da görev yapan zırhlı polis aracının militanlarca, otomatik silahlarla tarandığını iddia etti.
Bu arada tkeröristlerin cemevi bahçesinden polise uzun namlulu silahlarla ateş açtığı da cameralara yansıdı.