Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından para aldığı görüntüler dün ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Özkan görüntülerin montaj olduğunu ileri sürdü. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Yeniçağ Gazetesi'nde yayınlanan haberde; "Canan Kaftancıoğlu’ndan Metin Özkan paylaşımı: Çalıyorlar ama çalışıyorlar" başlığı ile yer aldı. 

Gazeteci Metin Özkan’ın bir kadının çantasından 700 dolar aldığı görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Özkan görüntülere 'montaj' dedi.

Gazeteci Metin Özkan 2010 yılında da ‘yüzük’ davasıyla gündeme gelmişti. Bir mücevherciden yüzük aldığı ve hakkında işlem yapıldığı iddia edilen Metin Özkan olayın ardından yaptığı açıklamada “15 liralık yüzüğü niye çalayım. Böyle saçmalık olur mu? Alışveriş merkezine gittim ve bir kuyumcu tezgahında yüzüklere baktım. Sonrada hiçbir şey almadan çıktım. Ben insanlara yardım eden biriyim, kendimden çok eminim, bunlar çok çirkin ve üzücü.” şeklinde konuşmuştu.

KAFTANCIOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Giresun Gönüllüleri'nden Kadınlar Günün'e özel pargram Giresun Gönüllüleri'nden Kadınlar Günün'e özel pargram

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Kaftancıoğlu’nun paylaşımı AKP'li bir vatandaşın sokak röportajında söylediği sözlere gönderme yaparak oldu: "Çalıyor ama çalışıyor"

700 DOLARI ÇALINAN UFUK ENGİNER AÇIKLAMA YAPTI:

Gazeteci Metin Özkan, İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Mastercheff restoranında Aralık 2021’de, Ufuk Enginler isimli kadının çantasından 700 dolar para çaldığı görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ufuk Enginler, çantasından 700 dolar çalan Gazeteci Metin Özkan’dan neden şikayetçi olmadığını, olay günü ve sonrasında neler yaşandığını ilk kez Yeniçağ’a anlattı.

İşte Enginler’in Yeniçağ’a yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

“SİYASİ TARAFINDAN ÇEKİNDİM”

Metin Özkan’dan şikayet olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Benim kendisiyle bir tanışıklığım yok. Tesadüfen ortak arkadaşlarımızın olduğu bir masadaydı. CNN’de bir yayına gelmiş galiba. Çıkışta ortak arkadaşlarımız olduğun için aynı masaya oturduk. Ben onu tanımıyorum yani.

“ÇALDIĞI 700 DOLARI GERİ GÖNDERDİ, ALMADIM”

Çantamdan 700 dolar çaldı, sonra geri vermek istedi. Birileri aracılığıyla parayı gönderdi ancak parayı almadım. Ben tamamen Allah’a havale ettim. Benden uzak Allah’a yakın olsun. Hiç ulaşmak istemedim kendisine, benim için büyük bir para değil zaten. O olaydan sonra kendisiyle hiç konuşmadım, görüşmedim.

“METİN ÖZKAN’IN YANINDAKİLERİNİ TANIMIYORUM”

Restoran sahibinin babasını tanıyorum, tesadüfen o akşam o da bizim masamızdaydı. O tanıyor Metin Özkan’ı. Görüntülerde de Metin Özkan’ın yanında bulunanları da tanımıyorum. O gece müzik çalan çocuklar vardı. Muhtemelen onlar. Doğrudan veya dolaylı herhangi bir tehdit almadım.