Emniyet Müdürlüğü'nde KCK operasyonunu yöneten ve uygulayan isimler görevinden ayrıldı. Daha önce üç Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasıyla başlayan adama tufanına yenileri eklendi. İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinde görevli üst düzey polisler görevlerinden alınarak yerlerine yenileri atandı.

MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasının ardından İstanbul Emniyeti'ndeki görev değişimlerine devam edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli 9 personelin görev yerleri değişti.

1'İ MÜDÜR 9 POLİS GÖREVDEN ALINDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Müdür Yardımcısı Kasım Aksoy, 3 emniyet amiri ve bir komiser; İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli iki emniyet amiri, iki başkomiser ve bir komiser olmak üzere toplam 9 polis bugün görevden alındı.

MİT'çilerin ifadeye çağrılmasının ardından KCK soruşturmasını yürüten İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün görevlerinden alınmıştı.

Daha önce de KCK operasyonlarını yürüten İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından görevden alınmıştı.

ÇAPKIN: RUTİN ATAMALAR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde PKK masasından sorumlu emniyet amirleri ve baş komiserlerinin görevden alınmasını, "Görev gereği, rutin bildiğimiz atamalar. Boşalan yerlere atamalar yapıldı" şeklinde değerlendirdi.