Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki hafta çıkacak intibak yasası ile 2 milyon emekliye her yıl 3 katrilyon imkan sağlanacağını söyledi.

Dün geceyi Artvin'de geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşmaya başlayan Çelik, ezan okununca konuşmasını kesti ve bekledi. Ezan bitince konuşmasını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçmişte çok sıkıntılar çekildiğini, 1 cent'e muhtaç günler geçirildiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

"İçinizden çıkan, buram buram Anadolu kokan bir delikanlının öncülüğünde dünyaya yeniden şan ve şeref vermeye geliyoruz. 3 yılda 2.2 milyar dolar kalkınma yardımı yapmış bir Türkiye var. Nerede bir deprem olmuş Türkiye orada. Pazar'a niye gelmiyorsunuz diyebilirsiniz. Tabiî ki Pazar'daki, Rize'deki, Edirne'deki vatandaşımız da bu pastadan pay alacak. Ancak sorumluluğumuz yalnız 780 bin kilometre karede bitmiyor. Gazze'deki çocukta ilaç istiyorsa yine bu millet gönderecek. Onun için Gazze'ye hastane yapıyoruz."

İNTİBAK YASASI İLE 2 MİLYON EMEKLİYE YILDA 3 MİLYAR TL

Türkiye'nin dünyada, Avrupa'da ve bölgede etkinliğinin arttığına işaret eden Çelik, "Avrupa ülkelerinin geldiği duruma bakınız. İflaslarla karşı karşıya kaldılar. Yunanistan'da emekli maaşlarını yüzde 30 düşürüyorlar. Memurları, işçileri kamudan atıyorlar. Bu bir Avrupa ülkesi. Diğer ülkeler farklı mı? Gelişmiş dediğimiz ülkelerde ciddi yönetim krizleri var, lider arayışları var. Toplumun önüne düşecek sürükleyecek lider kadroları maalesef çekildi ve marjinal partiler yönetime girdi. Avrupa'nın 30 yıldır insan hakları ve demokrasi alanlarında bahsettiklerinin tersine uygulamalar yapmaya başladılar. Sıkıntı çok yönlü. Ama Türkiye'de bırakın maaşların düşmesini, intibak yasası ile 2 milyon emeklimize her yıl 3 milyar TL imkan sağlayacağız. Önümüzdeki hafta çıkacak yasa ile bu katkıyı vereceğiz." dedi.

SUİSTİMALLERE GEÇİT VERMEYİN

Çelik, 75 milyona eşit hizmet sunduklarını belirterek şöyle devam etti:

"16 katrilyon (16 milyar TL) ilaç parası, 70 katrilyon (70 milyar TL) sağlık harcaması yapıyoruz. SSK olarak 45 katrilyon (45 milyar TL) ilaç ve hastanelere ödeme yapıyoruz. 2002 yılında bu rakam 2 katrilyondu (2 milyar TL). Ama sizden bir şey istiyorum; suistimallere geçit vermeyin. Gerçekten hasta olanların şifa bulması için yanlış işleri yapanlara müdahale edeceksiniz. Kimliğini alıyor hastaneye götürüyor. Senin hiç haberin yok. Senin kimlik numaranla muayene oluyor. İki günde bir muayene oluyorsun gibi bize fatura kesiliyor. Bunlara fırsat vermememiz, uyanık olmamız gerekiyor. Haksız reçete uygulamasına da vatandaş olarak karşı çıkacaksınız."

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra kurdelayı keserek SGK Pazar İlçe Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Daha sonra Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Çelik, bakır işletmesi projesi hakkında bilgiler aldı.