ERZURUM, (DHA) - KAR esaretinin sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde 889 köy ve mahalle yolu halen kardan kapalı. Muş ve Ağrı'da kar kalınlığı 75 santimi ulaşırken, Ardahan'ın Çıldır ilçesi dün gece sıfırın altında 31.2 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuk hava hayatı felçe uğrattı. Kar kalınlığının 75 santime ulaştığı Muş ve Ağrı'da araçlar kar altında kaldı. Vatandaşlar park halindeki araçlarını güçlükle temizleyerek çıkarmaya çalıştı. Belediye ve Özel İdare ekipleri karla mücadelede zaman zaman yetersiz kaldı. Muş'un Varto ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün süreyle ara verildi. Muş'a 10 yıldan beri bu kadar karın yağmadığını söyleyen Ahmet Toktaş, şehrin bile kara gömüldüğünü, ana yollar dışındaki yolların karla kaplı olduğunu belirtti.

Kars'ta ise araçları donan sürücüler zor anlar yaşadı. Donan araçlar, başka araçlardan alınan takviyeyle şarj edilerek çalıştırılabildi. Sürücüler, zaman zaman araçlarını çalışır halde bıraktıklarını belirtti. Şoförler mazot depolarının donmaması için araçlarına battaniye örttüklerini ancak bunun da yetersiz olduğunu söyledi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 309 mahallenin merkezlerle olan bağlantısı kesildi. Ağrı'da 179, Muş'ta 173, Erzincan'da 153, Iğdır'da 40 ve Kars'ta 35 köy yolu halen kardan kapalı. Ekipler, aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 

Halen daha bölgede devam eden yağış nedeniyle, kar kalınlığı Erzurum'da 40, Ardahan'da 20, Kars ve Iğdır'da 19 santim oldu. Konaklı ve Palandöken'de 75, Sarıkamış'ta 55 ve Ergan Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 40 santim olarak ölçüldü. Kar beraberinde dondurucu soğukları da getirdi. Ardahan'ın Çıldır ilçesi dün gece sıfırın altında 31.2 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23.5, Ardahan'da 22.4, Erzurum'da 20.7, Ağrı'da 14.8, Erzincan ve Iğdır 12, Muş'ta 6.2 dereceyi gösterdi.