MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, annesinin bir anlık dalgınlığı sonucu yokuş aşağı hareketlenen bebek arabasındaki 2.5 yaşındaki Ali Ceyhan'ı yakında işyeri bulunan bir balıkçı kurtardı. Balıkçının uçuruma 10 metre kala yakaladığı bebek arabasından kemeri takılı olmadığı için 3 metre fırlalayan minik Ali, şans eseri yara almadan kurtuldu. Olay anı balıkçı dükkanının güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Göltürkbükü Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde, balıkçı dükkanı işleten evli bir çocuk babası Tufan Milat (35), dün öğle vakti işyerinin önünde cep telefonuyla konuşurken, yandaki 110. Sokak'tan, bir bebek arabasının hızla aşağıya doğru geldiğini fark etti. Bu sırada sokaktaki binaların bazılarının balkon ve pencerelerinden "Bebek gidiyor, tutun" diye bağrışları da duyan Milat, elindeki telefonu bırakıp hemen sokağın ortasına geçti. Milat, hızla gelen bebek arabasını 10 metre ilerdeki uçuruma düşmeden yakaladı. Ancak, bu sırada kemeri takılı olmayan 2.5 yaşındaki Ali Ceyhan, bebek arabasından yola fırladı.  Minik  Ali, şans eseri yara almadan kurtuldu.

Olay anı Milat'ın işlettiği balıkçının güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerden, yokuş aşağı hızla gelen bebek arabasının anayola inmesinden 10 saniye önce bir otomobilin hızla geçtiğinin görülmesi olası bir felaketten dönüldüğünü gözler önüne serdi. Çocuğun başına bir şey gelmeden bebek arabasının yakalanmasıyla herkes rahat bir nefes aldı.

YOKUŞ AŞAĞI 80 METRE GİTMİŞ

Korkudan ağlayan Ali'yi kucağına alıp başını okşayan Milat yaşananları şöyle anlattı:

"Bağrışlar üzerine yokuş aşağı hızla gelen bebek arabasını farkettim. Koşup, bebek arabasını tuttum ancak, bu defa da kemeri bağlı olmayan çocuk fırladı. Neyse ki canına bir şey olmadı. Biraz daha geç kalınsa bebek arabası, araç trafiği çok işlek olan Atatürk Caddesi'ne inmiş olacaktı. Ayrıca, bebek arabası korkuluk bulunmayan 20 metre yüksekliğindeki uçuruma doğru gidiyordu. Umarım böyle bir dikkatsizlik bir daha yaşanmaz. Tek tesellimiz Ali'ye bir şey olmamış olması." 
Bebek arabasının yaklaşık 80 metre yokuş aşağı başı boş bir şekilde gittikten sonra yakalanabildiği de anlaşıldı.

ANNE YAŞADIĞI ŞOKU UZUN SÜRE ÜZERİNDEN ATAMADI

Yokuşun başında komşularıyla sohbet ederken oğlunun içinde bulunduğu bebek arabasının hareket ettiğini farkedemediğini belirten Güler Ceyhan (34), "Halen yaşananlara inanamıyorum. Mahalleye yeni taşındık. Allah, oğlumu bana bağışladı. Onu kurtaran balıkçı komşumuza da teşekkir ediyorum" dedi. Ceyhan, oğluna sımsıkı sarılıp, uzun süre bırakmadı.
Olayın sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan görüntüleri de ilçede günün konusu oldu.