ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı. Yine Şırnak'ta, hain PKK'lı teröristler polis servisine roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 polisin şehit oldu, 10polis yaralandı.

Saldırı bugün saat 18.30'da Şırnak'ın merkez Yeni Mahallesi'nde meydana geldi. PKK'lı teröristler, polis servis aracının geçişi sırasında roketatarla ateş açtı. Roketatar mermisinin servis aracına isabet ettiği ve 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralılar Şırnak Asker Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Kentte saldırıyı düzenleyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor.

VALİLİK: 2 ŞEHİT, 10 YARALI VAR

Şırnak Valiliği, PKK'lıların polis servis aracına yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 10 polis memurunun da yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "Şırnak il merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca polis servis aracına seyir halindeyken haince roketatarlı saldırıda bulunulmuş olup, saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 10 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.
Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

YOLA YERLEŞTİRİLEN BOMBAYI PATLATTILAR 3 POLİS ŞEHİT OLDU


ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde devriye görevi sırasında zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombayı patlatması sonucu 3 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.
Patlamadan sonra bölgeye sevk edilen polis ekiplerine roketatarlı ve otomatik silahlı saldırı olunca çıkan çatışma aralıklarla sürdü. 3 polisin şehit olmasına neden olan patlamanın şiddetiyle İdil Belediyesi ve bir okul başta olmak üzere çevredeki birçok ev ve işyerinde hasar meydana geldi.

İdil İlçesi Alanya Caddesi'nde dün saat 23.30'da polise ait zırhlı aracının geçişi sırasında daha önce yola döşenen patlayıcılar, PKK'lılar tarafından infilak ettirildi. Bombanın patlaması sonucu araçta bulunan 7 polis memuru yaralanırken, sevk edilen diğer polislere de teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açılınca, çatışma çaktı. Yaralanan polisler İdil Devlet, ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır 3 polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 4 polisin tedavisinin Şırnak Asker Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi.

İdil'deki Alanya Caddesi'nde infilak ettirilen bomba ve ardından çıkan çatışma sürerken, Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan ilçe Jandarma Komutanlığı'na da yine teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıya askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. İdil'deki patlamadan sonra ilçeyi 30 kilometre uzaklıkta bulunan Cizre İlçesi'nden çok sayıda polis zırhlı araç İdil'e gönderildi.

BELEDİYE, OKUL VE ÇOK SAYIDA EV İLE İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

İdil İlçesi Alanya Caddesi'nde gece polis aracının geçişi sırasında patlatılan bombanın yol açtığı tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği noktada büyük bir çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle olay yerine 30 metre uzaklıkta bulunan İdil Belediyesi, Cumhuriyet ilk ve ortaokulu başta olmak üzere çok sayıda ev ve işyerinin camları kırıldı ve buralarda hasar meydana geldi. Sabah saatlerinde Belediye ekipleri Belediye binası ve caddede temizlik yaparken, esnaf patlamanın izlerini silmeye çalıştı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI


İdil'de dün akşam saatlerinde PKK'lıların yolun orta refüjüne önceden tuzakladıkları tahrip gücü yüksek patlayıcıyı, zırhlı araç geçişi sırasında patlaması sonrasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 3 polis memurunun isimleri ve memleketleri belli oldu. Buna göre şehit olan Mahmut Bilgin (23) (Ankara), Ersin Yıldırım (25) (Gaziantep) ve Gültekin Tırpan (26) (Amasya), bugün düzenlenecek tören sonrası memleketlerine uğurlanacak.
Bayram KAPLAN / İDİL (Şırnak) (DHA)

Diyarbakır Sur'da çatışma: 1 uzman çavuş şehit

DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde bugün PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş, tedavi gördüğü Diyarbakır Hastanesi'nde şehit oldu.


Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde bugün de hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların  etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor. Bugünkü operasyonlar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan uzman çavuş, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.