Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa ve Eskişehir'deki operasyonlarda başörtülü kadınlara kelepçe takılmasıyla ilgili inceleme başlatılması talimatı verdi. Manisa'da 'paralel devlet yapılanması' operasyonunda gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması tepkilere neden olmuştu.

Manisa'daki 'paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınan zanlılara kelepçe takılması tartışmalara ve tepkilere neden olmuştu.

"O POLİSLER İNCELENSİN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyuna da yansıyan görüntülerden sonra, güvenlik güçlerinin vatandaşlara uygunsuz yaklaşımı ve yürütülen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınanlara gerekli usullere uygun hareket edilmediğine ilişkin inceleme başlatılması talimatı verdiği öğrenildi.

GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLSİN

Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun hangi soruşturma çerçevesinde olursa olsun herkesin kanunda belirtilen usuller çerçevesinde haklarının gözetilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi talimatını verdiği de kaydedildi.

Davutoğlu, ayrıca İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili olarak da inceleme başlatılması talimatını verdi. Beyoğlu'nda gençlere tokat atan polislerin bugün açığa alındığı açıklanmıştı.